Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zróbmy coś z tym biednym polskim esportem!

Sim0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, osoby śledzące fora lola na pewno mnie znają. Jestem Szymek, w tym roku dobije do 22 lat i nie widzę siebie w przyszłości bez odciśnięcia czegoś znaczącego w esporcie. Mam milion pomysłów, planów i celów, za to zero doświadczenia w branży. Należę do osób, które są przekonane o sukcesie przez ciężką i regularna prace nad czymś.

Moim głównym celem jest wzięcie udziału w chociaż jednym splicie lcsow, dlatego ciężko trenuje solo q, bo challenger na EUW to jedyna metoda na zostanie zauważonym. Tyle o mnie, teraz przejdziemy do faktycznego tematu.

Organizacje esportowe w Polsce i traktowanie grania jako zawód (przez samych graczy, a także osoby i firmy trzecie).

Wg mnie ta kwestia leży w naszym kraju i osoby, które wykazałyby wystarczająco zaangażowania mogłyby zostać pionierami w tej kwestii ze wszystkimi profitami płynącymi z branży - tak, zgłaszam się.

Moim skromnym zdaniem dobrze zarządzany gaming mógłby się w Polsce utrzymać z własnym gaming housem nawet bez większych sukcesów drużyny, bo polski rynek takiego czegoś nie posiada i społeczność graczy chciałaby taki projekt śledzić, a co za tym idzie - wspierać.

Teraz rozpiszę parę powodów, dlaczego nikt się tym jeszcze nie zajął.

a) Większość ludzi patrzy na zysk krótkoterminowy

B) Mało kto jest w stanie podjąć ryzyko

c) Mało kto lubi stawiać przed sobą problemy i wyzwania

d) Jesteśmy zacofanym krajem i jak ktoś ( osoba/firma ) spoza naszego kręgu słyszy o sporcie, którym jest graniem na komputerze reaguje jednoznacznie

e) Większość osób, z moich obliczeń wynika, ze 97,3% (ale to dobrze, żadnej konkurencji ) nie potrafi wywiązać się nawet z tego o czym przekonywali 2 tygodnie wcześniej, dlatego osoba chcąca faktycznie pracować z chociażby 4 osobami nie możne tego robić

REKRUTACJA DO GRONA LUDZI SUKCESU:

Na początek muszę zaznaczyć, ze jestem dobrą duszą i bardzo chętnie podzielę zyski projektu miedzy WSPOLNIKOW i osoby ZAANGAZOWANE. Obecny miesięczny zysk do podziału wynosi, uwaga! 0 zł. Nie mam zamiaru być graczem w tym projekcie, bo jako gracz rozwijam się na swoich zasadach.

Kogo poszukuje:

- każdego, kto chce się przydać, zawsze znajdzie się jakieś zadanie

- graczy, którzy maja bardzo dużo czasu i dedykacji dla naszej kochanej gry, tutaj mam wymagania: 1. Diament 2. Minimum 20 meczy solo q tygodniowo zagranych z poważnym podejściem z których w każdą niedzielę do północy oczekuje raportu (grasz kiedy chcesz, byle 20 gier tygodniowo) 3. Czas na 8 meczy teamowych 5v5 tygodniowo (tutaj będą ustalone 2 dni w które będziemy grac) 4. Pełnoletności

- możecie się też zgłosić całą piątką, chętnie Was ogarnę jeśli będziecie spełniać wymogi

Co do graczy zgłaszających się, mówię z góry, ze głównym celem drużyny jest ladder 5v5 najlepiej na EUW, ale to zobaczymy gdzie macie konta. Turnieje online i wyjazdowe będą grane dopiero jak będziemy grac na poziomie gwarantującym podium.

Moje cele względem graczy, którymi będę się zajmował to hajs na jedzenie z biedry, prąd i internet, do tego 2 obiady miesięcznie w maku i załatwienie wspólnej meliny, nie wiem które rzeczy osiągniemy za miesiąc, a które za rok, wszystko zależy od zaangażowania ludzi. A co z tego będziemy mieć? Na ten moment AŻ osoby tak samo zaangażowane i wygranie z turniejów, jak tylko zobaczę, że tworzymy zgraną paczkę od razu zacznę ogarniać wsparcie.

Lista będzie się rozwijać, musisz mieć świadomość, ze jeśli wysyłasz wiadomość możesz być jedyną osobą spełniającą wymagania i trochę poczekasz na dopełnienie się składu, do tego dochodzi dość duże prawdopodobieństwo, że nie wywiążesz się z ilości gier rankingowych, których wymagam tygodniowo i Ci podziękuję.

Zgłoszenia na maila: [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

Zapraszam do dyskusji ( na nic nie wnoszące posty nie odpowiadam ). Liczę też na jakiś feedback na maila. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do śledzenia mojego

fp: www.facebook.com/Sim0nLoL

i

jutuba: www.youtube.com/channel/UCj9759CP2mF2QYrd5qlWjWA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...