Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilanie karty graficznej 9600 GT

tevirafi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam taki (słabiutki) sprzęcik:

Płyta główna: GIGABYTE GA-945GZM-S2 l945GZ S775 SI/S OEM

Procesor: Intel Dual Core E2140 1.6/1MB/800 BOX

Pamięc: DDR-2 1024MB/667 W    / - dokupiłem kośc i mam 2 kosci po 1GB czyli 2GB

Grafika: Nvidia 9600GT :) / miałem radeon x1550 ale się zepsuła.

Dysk SSD Kingston 120 GB / wart więcej niż ten komputer ;)

ZASILACZ: Mercury AP-2400 400 WAT

I mam mały problem. Otóż dostałem od kolegi karte graficzna 9600gt, wpiąłem ją dokompa (nie podłączałem do niej zasilacza). Podczas uruchomienia komputera na pulpicie wyskakuje okienko z info:

NVIDIA - ostrzeżenie dotyczące zasilania
Ta karta graficzna NVIDIA otrzymuje niedostateczną ilość mocy. Z tego
względu jej wydajność została zmniejszona do poziomu umożliwiającego
bezpieczne kontynuowanie działania. Aby rozwiązać ten problem, należy
upewnić się, że do karty zostało dołączone dodatkowego złącze
zasilania.

I teraz co mam zrobić, podłączyć zasilanie czy też nie? Wydoli zasilacz? Co może się stać jeśli zasilacz "nie da rady" ? Gdzie wchodzi zasilanie - proszę podajcie mi czarno na białym które to są kable. Jestem w tej kwestii "trochę zielony" więc proszę o konkrety. Z góry dzięki za odp i proszę darujcie sobie posty typu "kup nowy komputer", jeśli zasilacz nie da rady to powiedzcie odrazu. Z góry dzięki za odpowiedzi!

Opublikowano

Z normalnym zasilaczem nic się nie powinno stać, ten może wybuchnąć i wziąć ze sobą niektóre podzespoły. Jeśli chcesz używać tej karty, to musisz zaopatrzyć się w dobry zasilacz, poszukaj jakichś używanych chiefteców na allegro.

Opublikowano

Z normalnym zasilaczem nic się nie powinno stać, ten może wybuchnąć i wziąć ze sobą niektóre podzespoły. Jeśli chcesz używać tej karty, to musisz zaopatrzyć się w dobry zasilacz, poszukaj jakichś używanych chiefteców na allegro.

glupi hyba jestes wystarczy odlonczyc nagrywarke i bedziesz mial wiencej mocy i moze spokojnie urzywac tej karty a jak potszebuje nagrywarki to sobie podloncza...

Opublikowano

Okej dzięki za odpowiedzi, podłączyłem (potrzebny mi był do tego kabel PIN-6) i działa jak narazie bez problemu, zasilacz się nei grzeje i okienko z błędem zniknęło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...