Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer TS3 co i jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym postawić ogólno polski serwer do ts3, ale niestety nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia. Nie chciał bym kupować serwera z jakiegoś hostingu gdzie slot kosztuje 1,50 lecz chciał bym stworzyć coś dużego gdzie będzie np 512 slotów. Wiem tylko tyle że potrzebuje dedyka albo vps (nie wiem czym one się różnią) będę opłacał tylko maszynę, a dzięki temu że będzie to serwer non-profit dostane licencję na 512 slotów. Tyle się tylko dowiedziałem jednakże chciał bym się dowiedzieć jak postawić taki serwer krok po kroku. Od kupna tego dedyka czy też vpsa (oraz wytłumaczenia różnicy) po wgranie plików na serwer. Pozdrawiam

Opublikowano

Serwer dedykowany to jakaś fizyczna maszyna z określonymi parametrami i łączem. VPS to wydzielona, logiczna, odseparowana przestrzeń serwera, tzw. maszyna wirtualna.

Na licencji nonprofit serwer się nie utrzyma, bo zaraz zabrania ona tworzenia publicznych serwerów. Jest stworzona dla konkretnego zapotrzebowania gameingowego (najczęściej).

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mając Nonprofit wymagają od Ciebie fora oraz strony na temat twojej społeczności. Prędzej czy później ktoś znajdzie ttwoją stronkę lub TS-a. Co jeśli masz weryfikacje i selekcje nowych użytkowników? Jak wtedy zadbać o swerwer i tsa aby nie łamać nonprofit ?

Opublikowano

Na początek zakup VPS'a na ovh.pl ponieważ robienie serwera TeamSpeak3 który nie ma dobrej domeny i nie siedzi już teraz tam 400 użytkowników i nie masz tam botów jest zwykłym marnowaniem zasobów maszyny. Co do licencji Non-profit to nie jest tak łatwo ją dostać, musisz mieć stronę oraz adres e-mail pod domene typu [email protected]. Mimo tego że możesz spełniać wymagania to masz 50% na dostanie licencji.

Opublikowano

Jestem zdania ze jak coś robic to konkretnie. Najważniejsza to licencja ktora teoche kosztuje. Zakup 256 slotow później mozna sobie dokupić. Jezeli chodzi o maszyne to zbyt duzego wyboru nie masz i najlepiej to hosteam. Polecam trzymac jedna maszyne od początku bo stabilność serwera jest najwazniejsza, lepiej wydac 10 zł więcej niz przenosić pozniej domene i serwer na inne ip. Interesuje sie serwerami ts3 od kiedy one powstały i mam spore doświadczenie bo sam posiadam swój duzy publik i rozkrecalem nie jeden serwer. Jezeli szukasz wsparcia lub podopowiedzi zapraszam na gg chetnie udziele ci normalnych porad i nie jestem pseudo technikiem oraz naciagaczem jak 60% tutaj "techników".

Opublikowano

Jestem zdania ze jak coś robic to konkretnie. Najważniejsza to licencja ktora teoche kosztuje. Zakup 256 slotow później mozna sobie dokupić. Jezeli chodzi o maszyne to zbyt duzego wyboru nie masz i najlepiej to hosteam. Polecam trzymac jedna maszyne od początku bo stabilność serwera jest najwazniejsza, lepiej wydac 10 zł więcej niz przenosić pozniej domene i serwer na inne ip. Interesuje sie serwerami ts3 od kiedy one powstały i mam spore doświadczenie bo sam posiadam swój duzy publik i rozkrecalem nie jeden serwer. Jezeli szukasz wsparcia lub podopowiedzi zapraszam na gg chetnie udziele ci normalnych porad i nie jestem pseudo technikiem oraz naciagaczem jak 60% tutaj "techników".

Hmm po co ma wydawać hajs na sloty w hostowni z wykupioną licencją skoro może się postarać i dostać free 512 miejsc? Za koszt tych 256 slotów można kupić vps na ovh, gdzie anty ddos jest bardzo dobry, chociaż pare osób mówi ze hosteam ma lepsze zabezpieczenia lecz jeśli się nie mylę to na hosteamie masz ograniczenie anty-ddosa a jeśli chcesz lepszą ochronę musisz wydać hajsy... Autor tematu chciał kupić maszynę z pełnym dostępem oraz chciał się zaopatrzyć w licencję więc nie potrzebne są posty o wykupieniu slotów pomijając fakt że się nie opłaca.

Opublikowano

Opłacał bym tylko maszynę a z racji iż miał bym stronę internetową bez problemu dostał bym licencje na 512 slotów przykładem będzie nie istniejące już azuno.pl oni mieli tylko stronę internetowa na której była informacja o serwerze ts3, historia serwera i skład administracji, a oni dostali bez problemu licencje. Więc mam wykupić dedyka czy vps'a bo nie wiem co by było leprze ponieważ teraz wpadłem na pomysł że na tej samej maszynie miał bym po za serwerem do ts3 miał bym też tę własnie stronę.

Opublikowano

Opłacał bym tylko maszynę a z racji iż miał bym stronę internetową bez problemu dostał bym licencje na 512 slotów przykładem będzie nie istniejące już azuno.pl oni mieli tylko stronę internetowa na której była informacja o serwerze ts3, historia serwera i skład administracji, a oni dostali bez problemu licencje. Więc mam wykupić dedyka czy vps'a bo nie wiem co by było leprze ponieważ teraz wpadłem na pomysł że na tej samej maszynie miał bym po za serwerem do ts3 miał bym też tę własnie stronę.

Lepiej wejdź na mój serwer TeamSpeak3 i wtedy porozmawiamy i pomogę ci w wyborze. IP ts3 wysłałem ci na pw.

Opublikowano
@

Nie miałem na mysli hostowni w ktorej kupisz sobie serwer ze slotami bo to glupota i nie o to mi chodziło. Czytaj ze zrozumieniem. Napewno maja lepsze zabezpieczenia niż ovh jest firma nedzną jeżeli chodzi o zabezpieczenia pod ts3 i jak widze doswiadczenie masz ubogie bo nie wiesz o czym piszesz. Pozatym jak zrobi serwer publiczny to zaraz mu zamkna tsa na licencji non-profit bo wystarczy tylko jeden mail do supportu i ma juz black liste i lezy. Takim sposobewm jak opisujesz duzo ludzi straciło checi do rozwijania serwerow bo z niewiedzy popełniali błędy i zamykali serwery bo jak nie licka to ddos biednym streserem bo ovh ma papierowe zabezpieczenia. Tak jak mowie na początek 256 slotów pozniej bedzie miejsca brakowac mozna napisac ticketa do supportu teamspeak.com i dokupić sloty do 512. Na początek polecam vps openvz za 36 zł ktory starczy w zupełnosci do licencji 256 i każdy z tych vps ma ochrone ddos i nic nie trzeba dokupywać.

@

Zrobisz jak uważasz nikt tutaj nie chce dla Ciebie zle. Ale wystarczy przeczytac ze zrozumieniem posty zeby zrozumieć i sie zdecydować :)

Opublikowano

Witam chciał bym postawić ogólno polski serwer do ts3, ale niestety nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia. Nie chciał bym kupować serwera z jakiegoś hostingu gdzie slot kosztuje 1,50 lecz chciał bym stworzyć coś dużego gdzie będzie np 512 slotów. Wiem tylko tyle że potrzebuje dedyka albo vps (nie wiem czym one się różnią) będę opłacał tylko maszynę, a dzięki temu że będzie to serwer non-profit dostane licencję na 512 slotów. Tyle się tylko dowiedziałem jednakże chciał bym się dowiedzieć jak postawić taki serwer krok po kroku. Od kupna tego dedyka czy też vpsa (oraz wytłumaczenia różnicy) po wgranie plików na serwer. Pozdrawiam

Widze, że jesteś zielony więc polecam Ci net-speak.pl.

Chyba, że chcesz coś co ogarniesz sam wtedy będzie to  hosteam, a co do stawiania serwerów mogę w weekend w godzinach 16-22 wytłumaczyć Ci co i jak :).

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngWuyashek

Nie miałem na mysli hostowni w ktorej kupisz sobie serwer ze slotami bo to glupota i nie o to mi chodziło. Czytaj ze zrozumieniem. Napewno maja lepsze zabezpieczenia niż ovh jest firma nedzną jeżeli chodzi o zabezpieczenia pod ts3 i jak widze doswiadczenie masz ubogie bo nie wiesz o czym piszesz. Pozatym jak zrobi serwer publiczny to zaraz mu zamkna tsa na licencji non-profit bo wystarczy tylko jeden mail do supportu i ma juz black liste i lezy. Takim sposobewm jak opisujesz duzo ludzi straciło checi do rozwijania serwerow bo z niewiedzy popełniali błędy i zamykali serwery bo jak nie licka to ddos biednym streserem bo ovh ma papierowe zabezpieczenia. Tak jak mowie na początek 256 slotów pozniej bedzie miejsca brakowac mozna napisac ticketa do supportu teamspeak.com i dokupić sloty do 512. Na początek polecam vps openvz za 36 zł ktory starczy w zupełnosci do licencji 256 i każdy z tych vps ma ochrone ddos i nic nie trzeba dokupywać.

@1361622928-U485574.pngbizlukasz

Zrobisz jak uważasz nikt tutaj nie chce dla Ciebie zle. Ale wystarczy przeczytac ze zrozumieniem posty zeby zrozumieć i sie zdecydować :)

Hmm jeśli tak to wykupienie licencji kosztuje 50$ + cena za sloty. OVH to nędzna firma? Szkoda że połowa tych hostowni jest na ovh albo sprintdatacneter które ma gorsze zabezpieczenia. Licencji nie straci jeśli będzie przestrzegał zasad i tyle, ja swoją licencje mam 1.5roku na ovh i jakoś smiga.

Opublikowano

Widze ze wogole nie pojmujesz ani nie rozumiesz. Co ma licencja do hostingu? Najlepsza opcja i najtańsza jest wykupienie licencji AAL. Płacisz raz na rok dana kwotę i masz spokój. A co do zabezpieczeń wystarczy otworzyć gametrackera i zobacz czy pierwsze 50 serwerów ts3 w polsce maja jakies ip z ovh. Wszystko hosteam bo z czegos to wynika. Nie chce mi sie więcej tłumaczyć komus kto jest glupio mądry. Ja mam zasade ze jezeli czegos nie jestem pewien to nie mówię. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...