Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer Minecraft. Co byście na nim chcieli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 19 lat. Brałem udział w rożnych projektach, ale chciał bym teraz stworzyć "coś swojego". Więc tu pada pytanie: na jakim serwerze Minecraft byście chcieli zagrać? Chodzi mi o tryb gry, silnik i wersje.

Opublikowano

Z mojego doświadczenia teraz coraz wiecej graczy jest zainteresowanych trybem - skyblock lub minigames.

Serwer musiałby mieć bardzo dobra administracje która jest aktywna i rozpatrzą pytania graczy co do serwera minecraft.

Bardzo dużo ludzi gra na wersjach 1.7.2 - 1.7.10 bo z racji tego ze 1.8 nie odpala zbyt wielu minecraftowcom wiec na tych wersjach polecam postawić serwer.

Mapy mogą być nawet średnie ale liczy się żeby tworzyło atmosferę dla graczy która ich zmotywuje do zostania na serwerze.

Z uszanowaniem

Wiktor Dziezyc

Opublikowano

Zawsze miałem marzenie żeby zagrać na serwerze "podziemnym", takie coś na kształt plemion krasnoludzkich.. Gildie zastąpiłyby poszczególne plemiona z całą historią pradziada plemienia i jedynym w rodzaju "bufem" (plemie x ma dostęp do fajnych enchantów, plemie y ma dostęp do kopalni z większą ilością rud, plemie z ma dostęp do tworzenia mikstur) itp. Wszystko pod ziemią w grotach, plemie (gildia) dostałoby jakąś górę do eksplorowania tylko wewnątrz.. po jakimś czasie wojna plemion o czyjąś górę. Oczywiście normalnie dostępne prace i jakieś kopalnie dla leniwych + dla tych co lubią kopać naturalne kopalnie z włączonym pvp. Wielkość groty do zamieszkania zależna od funduszy, kasę zarobić można przez kopanie, handel (np. miksturami, itemami z fajnymi enchantami, towarami itp) , wygrywanie minigier, loteria raz na tydzień. Gdy jakieś plemię ma już 4 góry dostaje się na powierzchnie, po np. 2 dniach dostęp do powierzchni ma całą reszta. Na powierzchni na krasnale działa siłą ewolucji i wchodza na poziom ludzi, zabawa zaczyna się od początku ale już nie mają dostępu do gór i kopania niżej niż poziom np 50. Surowce na budowę zamków kupują w sklepie, Grę wygrywa królestwo które podbije inne królestwa. A później 2 edycja serwera ;)

Chciałem zrobić takie serwer z rok temu ale niestety zabrakło ludzi, czasu i doświadczenia..

"Ridens Moriar"

Opublikowano

Odpadają frakcje, freebuild, bo tego jest za dużo. Na topie są serwery RPG, czyli poziomy mobow, exp, dungeony, itemy z bonusami, od danego poziomu, expowiska, drop z mobow, ulepszanie, bossy.

Wersja oczywiscie 1.7.2-4 spigot, problem z pluginami ? Napisz skrypty, jeżeli dobrze je piszesz to nie ma mowy o lagach.

Opublikowano

Zawsze miałem marzenie żeby zagrać na serwerze "podziemnym", takie coś na kształt plemion krasnoludzkich.. Gildie zastąpiłyby poszczególne plemiona z całą historią pradziada plemienia i jedynym w rodzaju "bufem" (plemie x ma dostęp do fajnych enchantów, plemie y ma dostęp do kopalni z większą ilością rud, plemie z ma dostęp do tworzenia mikstur) itp. Wszystko pod ziemią w grotach, plemie (gildia) dostałoby jakąś górę do eksplorowania tylko wewnątrz.. po jakimś czasie wojna plemion o czyjąś górę. Oczywiście normalnie dostępne prace i jakieś kopalnie dla leniwych + dla tych co lubią kopać naturalne kopalnie z włączonym pvp. Wielkość groty do zamieszkania zależna od funduszy, kasę zarobić można przez kopanie, handel (np. miksturami, itemami z fajnymi enchantami, towarami itp) , wygrywanie minigier, loteria raz na tydzień. Gdy jakieś plemię ma już 4 góry dostaje się na powierzchnie, po np. 2 dniach dostęp do powierzchni ma całą reszta. Na powierzchni na krasnale działa siłą ewolucji i wchodza na poziom ludzi, zabawa zaczyna się od początku ale już nie mają dostępu do gór i kopania niżej niż poziom np 50. Surowce na budowę zamków kupują w sklepie, Grę wygrywa królestwo które podbije inne królestwa. A później 2 edycja serwera ;)

Chciałem zrobić takie serwer z rok temu ale niestety zabrakło ludzi, czasu i doświadczenia..

bardzo ciekawy pomysł ale niestety nie potrafił bym napisać na takie cuda pluginów, a z tego co ja wiem takich nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...