Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa 2 monitor

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wygrzebałem z szafy monitor z okablowaniem i postanowiłem go podłączyć. Mam 2 grafiki: integra (nwm jaka) i GTX 650. Główny monitor jest podłączony do GTX 650 i normalnie działa. 2 monitor jest podłączony do integry i nie działa (jest no signal). Próbowałem wykrywanie w ustawieniach - nie działa. Menadżer urządzeń też nic nie wykrywa. Mam kabel HDMI, ale żaden z monitorów takiego wejścia nie posiada, więc oba monitory są podłączone kablami VGA. Główny monitor to 'Dell AS500", a drugi to "Asus VW192s". Asus na 100% działa, ponieważ jest nadal czasem używany na innym kompie i nie ma z nim problemów.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Nie można 2 monitorów podłączyć pod 2 róźnie karty.

2 monitory możesz tylko i wyłącznie podłączyć do karty graficzne ( normalny kabel i kabel hdmi)

Kabel hdmi:

rbyeoi.jpg

Nie jestem debilem jak 45% użytkowników tego forum, wiem jak wygląda kabel HDMI. A ten "zwykły" to VGA. Nie da się tego jakoś inaczej załatwić? Jakaś przejściówka/sterowniki/bios ???

@ edit

Stało się coś dziwnego. Podłączyłem telewizor kablem HDMI i działał - to normalne. Po podłączeniu komputer zaczął wykrywać wejście VGA z integry. Podłączyłem asusa, odłączyłem telewizor i działa o.O zobaczymy na jak długo...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jak masz wejście DVI kup przejściówke DVI-VGA i będzie działać. To nie jest możliwe, że podłączysz pod dwie różne GPU monitory. Chyba tylko pod lucid virtu da się podłączyć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...