Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Xerath czy Cassio lub ?

KOZAK2008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie to postacie są dość trudne, zwłaszcza dla osób z niższych lig. Jednak wydaję mi się, że Cassiopeia będzie lepsza.

+ świetne ulti

+ dobry poke

+ fajne resety [E]

+ trucizna

+ duży dmg

+ pasywa, która zapewnia jej dużo AP

- brak ucieczki 

- w czasach, gdy popularny jest Zed, Talon i inne tego typu asasyny ma dosyć ciężko, ale da się ugrać

Opublikowano

Zdecydowanie Xerath

+range

+aoe

+poke

+wizja

+bardzo długi stun

+odnawianie many

+użyteczny w tfach

+range ulta

-ult nas unieruchamia

-wszystko to skillshoty

Opublikowano

Jak dla mnie jedna i druga postać jest dobra. Cassio ma duży DMG no ale potrzebuje stackować passywa no i jak każda postać potrzebuje tez feeda. Stun  jak każdy wiem to masz na ulti jak dobrze sie oganie to masz nawet pente w kieszeni. Stun paru graczy na raz truta pod nich z Q ich jeszcze obijasz a nadodatek z E sie leczysz wiięc dobry build plus dobry gracz i wygrane lecą jak szalone. Natomiast do Xeratha potrzeba dobrego skilla w puszczaniu skillshotów. Postać posiada dobry DMG skille ma idealne jak na tą postać. No ale skill i jeszcze raz skill a masz wygrane meczyki. Tak samo polecał bym ci np Branda na mida albo Morde. Brand dobry połk w team fightach jego ulti jest idealne. Natomiast Morde może dostał pare zmian no ale jednak jego mocarny ult. Używasz go na najbardziej feedniętego enemy no i mają pograne enemy ginie a ty masz zabujce doskonałego przy dobrym buildzie każdego na midzie zjedziesz nie ważne czy to postać mele czy dystansowa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Xerath ma dobry poke z dużego dystansu lecz łatwo jest go wyłapać gdyż niema escapu, cassio to samo lecz ona niema już takiego dystansu więc wydaję mi się że lepiej xerath.

Opublikowano

Nic Xeratha na goldach / platynach się opłaca a cassio wcale. Polecam Zeda Talona Ahri

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Opublikowano

Jeśli chcesz wybór między tą dwójką to polecam Xeratha. Jeżeli wolałbyś jednak jaką spokojną postać, do której nie trzeba dużo skilla, to polecam na przykład Ziggsa. Jeżeli natomiast jesteś już ograny na midzie, to możesz zainwestować w Katarinę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...