Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj udałem się w krótką przejażdżkę po lesie około 20km, bardzo mi się to spodobało, i chciałbym rozpocząć swoją przygodę z kolarstwem górskim, mam obecnie rower MTB 26cali zakupiony z Ebay'a, trochę du.pa bolała po tym czasie, i nie wiem czego to jest wina, czy tego że mam złe siodełko czy może zły ubiór, rower zakupiłem już z takim siodełkiem

44958518982706628986.jpg

Nie wiem jak można na tym jeździć bez bólu du.py, widziałem takie spodnie na rower które mają w kroczu taki ochraniacz, więc chyba będę musiał zakupić takie spodnie do jazdy ale nie wiem czy to pomoże. 

I drugie pytanie czy 26cali przy moim wzroście 185cm nie jest zbyt małym rowerem ? czy nie lepiej zakupić 29 ?

Opublikowano

rozmiar obręczy nie ma znaczenia co do "twego wzrostu", liczy sie rozmiar ramy

dupa cie bolala bo pewnie nie jestes przyzwyczajony do twardych siedzen, z czasem sie przyzwyczaisz

jeśli ci chodzi o ten "ochroniacz" to on sluzy glownie wchllanianiu potu, zbytnio nie zmienia wygody siedzenia na siodelku, wiekszosc od niego zalezy

­

Opublikowano

Dupa boli bo 1 raz siadnąles po jakimś czasie na twarde siedzonko, to samo mam na poczatku kwietnia jak zaczynam sezon kolarski po 50km dupa tak swedzi i boli ze musze stac na korbie i krecic na stojsku, dupa sie przyzwyczai i przechodzi :) nie kupuj spodenek z ochraniaczami na d***e bo to słuzy do freeride\downhill jak maja glebe na dropie chodzby. Jezdzenie chodzby 20km z takim ochraniaczem gora\dol moze być uciążliwe. Rozmiar obręczy nie ma znaczenia ale ramy tak i jesli masz za mala rame to po jakims czasie czestej jazdy bd odczuwal bol dolnej partii kregoslupa :) sorki za brak pl znakow, pisze z fona.

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

z reguły siodełka MTB są cienkie i twarde, polecam kupić spodenki na rower, dużo dadzą 

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...