Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kinah, monety, instancje, plecak

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od jakiś 3dni zacząłem swoją przygodę z aionem i tak

1.Czy jest jakiś darmowy sposób żeby zdobyć walutę z gry ?

2.Do czego służą te monety, i  czy warto robić zadania na nie ?
3.Czy opłaca sie robić te dungeony ?

4.Czy grając czarodziejem i z ognistej strzały II na 20lev bije po ~500 ? czy to dobrze ?

5.Czy istnieje jakiś sposób żeby mieć więcej miejsca w plecaku/depozycie bez płacenia ?

6.Czy gra ma jakieś błędy, że wykonuje zadanie i kończąc je idę do strzałki na mapie i tego npc nie ma ?

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

4.Czy grając czarodziejem i z ognistej strzały II na 20lev bije po ~500 ? czy to dobrze ?

5.Czy istnieje jakiś sposób żeby mieć więcej miejsca w plecaku/depozycie bez płacenia ?

6.Czy gra ma jakieś błędy, że wykonuje zadanie i kończąc je idę do strzałki na mapie i tego npc nie ma ?

1. Walutę z gry, czyli kinahy? No tak, trzeba bić moby i robić misje. To jedyny sposób dla graczy bez złotego pakietu.

2. Zapewne chodzi o brązowe/złote/etc. monety. Warto robić zadania, ponieważ za te monetki możesz kupić eq do expa.

3. Które dungeony? :) Niektórych początkowych instancji nie warto robić więcej niż raz. Można skoczyć raz, aby wykonać misje/kampanię. Musisz podać dokładne nazwy instancji, abym mogła powiedzieć, czy warto chodzić. Napisz też, jaką grasz rasą.

4. -

5. Tak, za misje otrzymasz powiększenie kostki. http://www.mpcforum.pl/topic/763698-powiekszanie-cube-do-maksimum/

6. Nie przypomnam sobie takich. Jest sporo błędów w tłumaczeniach questów, ale bugów, które opisałeś, nie widziałam.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

1. Walutę z gry, czyli kinahy? No tak, trzeba bić moby i robić misje. To jedyny sposób dla graczy bez złotego pakietu.

2. Zapewne chodzi o brązowe/złote/etc. monety. Warto robić zadania, ponieważ za te monetki możesz kupić eq do expa.

3. Które dungeony? :) Niektórych początkowych instancji nie warto robić więcej niż raz. Można skoczyć raz, aby wykonać misje/kampanię. Musisz podać dokładne nazwy instancji, abym mogła powiedzieć, czy warto chodzić. Napisz też, jaką grasz rasą.

4. -

5. Tak, za misje otrzymasz powiększenie kostki. http://www.mpcforum.pl/topic/763698-powiekszanie-cube-do-maksimum/

6. Nie przypomnam sobie takich. Jest sporo błędów w tłumaczeniach questów, ale bugów, które opisałeś, nie widziałam.

To tak

Chodzi mi o te walutę gry którą można kupić za realne pieniądze

Inst to Harmel

Gram rasą Asmiodian (ale chodzi mi o quest gdzie np w tym gdzie pod wodospadem jest typek i trzeba przynieść mu jakąś szkatułkę(Skarbiec Grogera) która jest obok niedaleko jego i zanieść(wujek manira))) no to zrobiłem to i idę do niego i go tam nie ma ... a niby strzałka jest na mapie ze on tam jest xD

i takie pytanie, dlaczego niektóre potwory mają różne kolory nazwy ?

pomimo tego że to ten sam potwór ?

Opublikowano

Chodzi mi o te walutę gry którą można kupić za realne pieniądze

Aion Coinsy. Nie można kupić ich w grze.

Dostępne są tylko za PLN, ewentualnie jakieś konkursy na oficjalnym forum Aiona.

Gram rasą Asmiodian (ale chodzi mi o quest gdzie np w tym gdzie pod wodospadem jest typek i trzeba przynieść mu jakąś szkatułkę(Skarbiec Grogera) która jest obok niedaleko jego i zanieść(wujek manira))) no to zrobiłem to i idę do niego i go tam nie ma ... a niby strzałka jest na mapie ze on tam jest xD

Niestety w tym Ci nie pomogę - nie gram w Asmo.

i takie pytanie, dlaczego niektóre potwory mają różne kolory nazwy ?

pomimo tego że to ten sam potwór ?

Moby mają różne lvle. Niewiele się różnią, ale jakaś różnica jest.

Moby, które mają lvl mniejszy od Twojego, mają biały kolor nazwy. Te, które mają lvl równy z Twoim lub większy bodajże o 1, mają pomarańczowy. A z większymi lvlami czerwony.

Opublikowano

od jakiś 3dni zacząłem swoją przygodę z aionem i tak

Z góry dzięki ;)

1)Nie, ale większość rzeczy ze sklepu można kupić za kiahy (waluta w grze)

2)Można je wymienić za geary (uzbrojenie). Warto robić zadania na nie, bo w setach za monetki można wbić maksymalny lvl i wtedy dopiero zająć się zrobieniem porządnego eq

3)Tak. A dunegonach można nieźle zarobić.

4)Na 20 lvl nie mierzy się DPS. Grając sorcem (czarodziejem) przez całą grę nie będziesz miał problemów z DPS.

5)Są questy. Na razie daj sobie spokój ze zwiększaniem miejsca, na wyższym lvl w ogóle nie odczujesz kosztów powiększania kostki i magazynu.

6)Nie. Są po prostu postaci, które wędrują, oraz postaci, które są w wyznaczonych miejscach tylko w określonym czasie, lub jeśli jest spełniony odpowiedni warunek (np. twierdza należy do naszej rasy etc)

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Jeszcze takie pytanie, gdzie na expie mogę najszybciej nabić lev ?

i gdzie najlepiej dropi kasa ? :3

i Gdzie zdobywa się te takie kupony/talony itp co można kupować jakieś boskie eq (czy coś w tym stylu :3)

i ew jeszcze gdzie złote monety i cała reszta :3

Opublikowano

Jeśli chodzi o exp, to polecam robić po prostu wszystkie kampanie i misje poboczne, za które dostaniesz sporo expa lub dobry eq.

Powtarzalnych nie rób, bo tylko się zniechęcisz to gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...