Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd z bronią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałem broń na swojego serwa wszystko fajnie, ale jak ją założę to jakbym nie miał tej broni i w logach wyskakuje

0308 15:14:37532 ::  CItemManager::GetItemDataPointer - FIND ERROR [1401]
Opublikowano

jakbyś nie miał, tzn że się nie pokazuje na dłoni

tak dokładnie o to chodzi, ale jak wyrzucę to jest model tej broni dlatego się już pogubiłem ;//

Opublikowano

tak dokładnie o to chodzi, ale jak wyrzucę to jest model tej broni dlatego się już pogubiłem ;//

nie pokazuje jej na dłoni, a postac stoi jakby miała bron? jak tak to źłe wpisy w itemlist, w locale

Opublikowano

Postać zachowuje się jakby w ogóle nie była założona żadna broń chociaż jest 

Bez_tytu_u.png

to wygląda na to że w ogóle modelu nie masz wgranego, a syserr prócz tego komunikatu wyżej coś pokazuje?

Opublikowano

to wygląda na to że w ogóle modelu nie masz wgranego, a syserr prócz tego komunikatu wyżej coś pokazuje?

syserr nic nie wywala tylko w logach po założeniu broni pokazują mi się te błędy co już napisałem wyżej 

Zmieniałem model dla tej broni, ale to samo np. mam tą broń o nazwie czerwGlewia, a model złodzieja dusz zakładam i też nie działa, a jak zakładam normalnego złodzieja dusz to nic się nie dzieje wszystko działa wyświetla się model w łapach ;/

Opublikowano

podałeś prawdopodobnie złą ścieżkę w item list, pokaż najlepiej wpis itemlist oraz item_proto clientowe.

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

198009[TAB]WEAPON[TAB]icon/item/198009.tga[TAB]d:/ymir work/item/weapon/demon_ketkezes.gr2

<Item vnum="198009" name="198009" gb2312name="czerwGlewia+9" type="1" subtype="3" weight="0" size="3" antiflag="56" flag="1" wearflag="16" immuneflag="0" gold="360000" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="75" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="7" applyvalue0="25" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="336" value4="384" value5="140" socket0="-1" socket1="-1" socket2="-1" socket3="-1" socket4="-1" socket5="-1" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="15" specular="0" socket_pct="3" />
Opublikowano

jeśli ścieżka do modelu się zgadza to sprawdź czy model jest dobry.

Po prostu zmień nazwę twojego modelu no taką jak ma np.złodziej dusz i podmień za niego. Jeśli będzie wszystko ok to jednak coś w wpisach jest pomieszanie. Jeśli nie uwidzisz modelu tz że model jest uszkodzony.

Pcimiu

Pomogłem?

Opublikowano

jeśli ścieżka do modelu się zgadza to sprawdź czy model jest dobry.

Po prostu zmień nazwę twojego modelu no taką jak ma np.złodziej dusz i podmień za niego. Jeśli będzie wszystko ok to jednak coś w wpisach jest pomieszanie. Jeśli nie uwidzisz modelu tz że model jest uszkodzony.

Już tak robiłem zamieniałem tekstury dla złodzieja dusz i wszystko było git broń była w łapie itp. A co może być nie tak w wpisach ?

Opublikowano

wpisy wyglądają w porządku, a nazwę tgo modelu dobrze wpisałeś? demon_ketkezes.gr2?, sprawdź może w item_list czy Ci się id broni nie dubluje...

Pcimiu

Pomogłem?

Opublikowano

wpisy wyglądają w porządku, a nazwę tgo modelu dobrze wpisałeś? demon_ketkezes.gr2?, sprawdź może w item_list czy Ci się id broni nie dubluje...

Nie wszystko w porządku nic sie nie dubluje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...