Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Deltoide - Problem z Terrarią

Deltoide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem sobie grę na Steamie Terraria, no i gram sobie gram i usuneło mi świat. Potem olałem to i zrobiłem sobie drugi świat, lecz po około tygodnia mój świat znów się usunął. Mam przegrane 20 godz. w Terraria i nie mam żadnego świata i postaci, pomoże ktoś ? :(

Opublikowano

Nwm czy to może pomóc ale może to wina sterowników? 
Możesz również przeinstalować terrarie. Nie mam zbytnio pojęcia co mogłoby być przyczyna.

Opublikowano

No nie wiem, ale jak by co to po prostu po grze sobie robie kopie mojej postaci i świata i w razie usunięcia wkleje sobie. :)

Opublikowano

Cześć. Upewnij się, że Terraria ma uprawnienia do zapisywania plików w C:\Users\User\Documents\My Games\Terraria (prawym na ten folder -> właściwości -> zabezpieczenia, wybierz swojego użytkownika, kliknij edytuj i zezwól mu na wszystko co możliwe). Uruchom Terraria.exe (domyślnie C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Terraria) jako administrator (prawym -> uruchom jako administrator). Upewnij się, że ustawienie Autosave w Terrarii jest włączone (menu główne -> Settings -> General -> Autosave musi byc ON). Usuń folder C:\Users\User\Documents\My Games\Terraria aby gra zrobiła sobie nowy folder z zapisami.

Więcej pomysłów nie mam. W ostateczności możesz hostować serwer i łączyć się z nim (lagi nie będą zauważalne przy serwerze lokalnym). Aby zapisywało postać, można użyć TShocka który ma Server Side Character. Ale nie oczekuję, że będzie Ci się chciało w to bawić.

Opublikowano

Dzięki wszystkim !

Terraria usuwała mi się z mojej głupoty, jak czyściłem mój komputer to folder z Terrarią też. Ale dzięki za chęci, łapcie LIKE. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...