Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gracz - jak trenować?

GoooToPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Jestem dość nowym graczem osu! i chciałbym się dowiedzieć jak trenować by z map normal przejść na mapy hard?

Z góry dzięki za odpowiedz :)

Opublikowano

Ojoj, sprawa prosta, dużo grać. Nie ma sposobu na "magiczne" przejście do map trudniejszych.

Każda mapa może się różnić typem tzn. Jedna może mieć streamy (dużo kułeczek tworzących taki "wężyk") albo jumpy (pojedyńcze kółka oddalone od siebie) więc musisz to wytrenować.

Ale ogólnie to trzeba grać aby przyzwyczaić się do myszki i wyćwiczyć ruch mysz - oko.

Mapy ze stremami są bardzo fajne bo potrafią wyćwiczyć wytrzymałość palców a jumpy celność.

Bardzo fajna mapa wg mnie to Primastella - Koigokoro   (taka różowa dziewczyna będzie)

Opublikowano

Ja gram sobie bardziej for fun i zaczynalem od ez, do normali i jestem na hard, ale gadałem kiedys z typem, który robił insane i mowil, ze to nie ma co zaczynać od niższych poziomow tylko trzeba od poczatku robic insane. Będziesz przegrywal, ale szybciej się nauczysz.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dzięki. A granie normali na tym modzie "Duble"?

Tym możesz sobie utrudnić grę, przyśpiesza to mapę, jak sama nazwa mówi. :) Idealny dodatek zarówno dla początkującego jak i zaawansowanego gracza. Jak ja zaczynałem grać w Osu, to z koleżanką graliśmy cały czas na easy(pierwsze kilka dni), potem normale, a z czasem hardy. Dziś już ogarniam insejny i mam rank ~40k :P

Opublikowano

@RADTOR Insane zaczynają się od ar8, a początkujący gracz ma problemy z czytaniem map ar6-7 (hardy) a co dopiero insane... Najlepiej grać dużo mapy na których ledwo nadążasz myszką (bądź tabletem), żeby przyzwyczaić oko.

Opublikowano

Musisz powoli poziomami/gwiazdkami lecieć. Nie graj na początku Hard/Insane, bo nawet okiem nie ogarniesz o co chodzi, a co dopiero rękoma.

@Bambucza666

Prawdziwe Insane to bardziej AR9 niż 8 ale to tylko moje zdanie. :P

Opublikowano

A poleci ktoś jeszcze jakieś mapy :D?

Ja trenowałem na tych normal i hard, jest też easy ale on jest aż za łatwy, zacznij od początku na normalu/hardzie.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...