Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co do Hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam Serwer na Hostingu PixelTeam i mam zamiar go zmienić bo jest ciężko na nim na " CraftServe " Co powiecie o nim ? Widziałem że dodali jakieś premium ile tam jest wolnego ramu ? czy liczba slotów naprawdę jest nieograniczona ? p4-wink.png Wypowiedzcie się p4-wink.png 

Miłego Wieczorku p4-wink.png 

Link do CraftServe : https://craftserve.pl/

Opublikowano

@Jonsonek995

Serwery @Craftserve są naprawdę super i spełniają moje wymagania które moje serwery wymagają.

I mowie, na pakiecie Premium dostajesz 8 gb - które zostanie powiększone nawet do 24 gb kiedy będzie wymagane.

A 24 gb max, wyjaśnię - bo tyle może tylko serwer obsłużyć co właśnie wyczytałem dokładnie.

Co do slotów - możesz nawet dać biliony ich bo jest napisane - nie limitujemy liczby slotów.

Serwer, na którym się teraz bawię posiada 6 map i rożne tryby gier i nie ścina jak robiliśmy testy.

Wiec mowie - Polecam ci go.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ! Mam Serwer na Hostingu PixelTeam i mam zamiar go zmienić bo jest ciężko na nim na " CraftServe " Co powiecie o nim ? Widziałem że dodali jakieś premium ile tam jest wolnego ramu ? czy liczba slotów naprawdę jest nieograniczona ? p4-wink.png Wypowiedzcie się p4-wink.png 

Miłego Wieczorku p4-wink.png 

Link do CraftServe : https://craftserve.pl/

hmm CraftServe nie polecam zrób sobie na pukawka.pl albo na gametris.com 

29atj5y.png

Opublikowano

Ja polecam Mineserv.eu, mam tam serwer i nie ma lagów, a co najlepsze można wgrać własny silnik serwera.

Z tego co wiem oni też posiadają ofertę taką jak PREMIUM na Craftserve, nazywa się Crystal i dają od razu 32GB ramu.

Opublikowano

Craftserve schodzi na psy. Odebrałem komuś OP I TO KILKA RAZY a on i tak go miał i zniszczył serwer.

8 GB ram a nie nielimitowane, to jest pic na wodę.

Enderchest ma nielimitowane wszystko, ale nie procesor.

Polecam mineserv.eu i fiberhost.pl ale są droższe, ale lepsze.

@VeXeR0 Pukawka? Idź kosmito

bannergif.gif

Opublikowano

@DoriiSuperPies 

Co ty gadasz kolego . Teraz dodali Premium nie-limitowane sloty wraz z ramem ale ile ustawie ramu tyle mogę mieć Slotów ;) Przy 10mln bloków TNT serwer nie drgnął ;) Więc nie gadaj ;) 

Opublikowano

@Jonsonek995 Ehh jak mi się śmiać z Ciebie chce. Miałem ofertę premium, wiem jak to działa. Masz 8GB ram i nielimitowany procesor... Czyta się szczegóły oferty!

1. Nielimitowana pamięć RAM
Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

2. Nielimitowana liczba slotów
Nie limitujemy liczby slotów, czyli liczby graczy, którzy jednocześnie mogą być zalogowani i grać na Twoim serwerze. Minecraft wymaga by był podany limit slotów przy starcie serwera, domyślnie ustawiamy tę wartość na 100. W ustawieniach serwera możesz ustawić swoją własną, dowolną liczbę slotów. 

3. Dynamiczny CPU
Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

4. Powierzchnia dyskowa
Każdy serwer posiada limit 10 GB powierzchni dysku SSD.

5. Przechowywanie danych
Pliki serwera Premium są przechowywane przez okres 45 dni od daty jego wygaśnięcia. Po tym czasie zostają one usunięte wraz z przydzielonym adresem IP oraz portem serwera.

5. Dostępne silniki i modyfikacje
Lista silników oraz gotowych paczek modyfikacji, które możesz ustawić na swoim serwerze, dostępna jest pod adresem https://craftserve.pl/enginesJeśli brakuje jakiegoś silnika lub paczki modyfikacji, którą chciałbyś użyć, skontaktuj się z nami (https://craftserve.pl/contact). Postaramy się dodać silnik, który potrzebujesz.

Miałem tą ofertę, po odebraniu komuś OPa i tak go miał, konsola nie działała poprawnie, problemy z whitelistą... czasami tak nie jest, ale różnie bywa

bannergif.gif

Opublikowano

A czy ty czytasz dokładnie i ze zrozumieniem . Standardowo do 8 GB a mogą  : " W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. " 

Wiec nie wiem o co ci chodzi ? 

Ja z OP'em nie mam problemu a po drugie uważam komu daje op'a ;) A po 3. Z Whitelist nie ma problemów . To nie Hosting a może pliki ? silnik ? Też może być od tego ... ja mam tylko jedno zastrzeżenie że słaby KOntakty z Pomoca Hositningu .

A zresztą nie mam zamiaru z Tobą dyskutować ;) Każdy ma swoje zdanie ;) Koniec kropka . ZAMYKAM TEMAT

Opublikowano

Każdy hosting jest inny ale ostatnio pukawka ma fajne oferty a jeżeli chcesz mieć serwer na 1000 graczy i 500 modów to polecam ci dedyka

Opublikowano

Craftserve miałem serwer lagów nie było ale były problemy z połączeniem czyli bład pobierania status, nieraz trzeba bylo czekać z 15 minut żeby wejść ale podobno już to naprawili.

Opublikowano

@Vexero

hmm CraftServe nie polecam zrób sobie na pukawka.pl albo na gametris.com 

Pukawka? O czym ty mówisz. Nie ma gorszego hostingu pod serwery minecraft niż pukawka... gametris ? też nie ma o czym tutaj rozmawiać. CraftServ, mineserv itd. To są najlepsze hostingi pod minecraft. Pukawka i te inne są pod gry takie jak counter strike itd.. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...