Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Deadly Mutilation

DorsalCross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z modem deadly mutilation dodającym kilka efektów zabijania. Otóż kiedy odpala się jeden z tych efektów ciało znika i zostają jedynie stopy i głowa. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Posiadam wszystkie mody potrzebne do prawidłowego działania deadly mutilation.

Opublikowano

Czyli masz SKSE i SkyUi. Jakieś niestandardowe skeletony? Coś na rasy? Ogarnij sobie load order. Chyba że masz 5 modów. W sumie wtedy też możesz sprawdzić. 

Opublikowano

Posortowałem i dalej nie działa. Może to przez niestandardowe pancerze, chociaż wydaje mi się, że na normalnych też ten błąd występuje.

Opublikowano

Spróbuj dać na samiutki koniec Load Orderu. Jeśli to nie pomoże, zrób sobie jakiś save i odhacz większość modów z ładowania. Jeśli działa jak należy, dodawaj po kilka następnych modów, aż znajdziesz ten konfliktujący. Dużo masz armorów więc na początek je możesz zostawić zaznaczone, bo szansa, że to one coś wywołują jest śladowa.

Opublikowano

Jak byś wywalił Realistic Ragdolls to by Ci gra siadła. RRaF jest wymagany przez XPMS. Spróbuj dać raz na początek load orderu, raz na koniec. Nie widzę co mogłoby kolidować, ale zbroje nic do tego nie mają. Jeśli to nic nie da, to metodą prób i błędów wykryj co koliduje. 

Opublikowano

Ehh teraz mod wcale sie nie włącza wybiłem chyba pół skyrim a ani razu się nie aktywował (miałem szanse ustawioną na 100%).Chyba zrezygnuje z tego moda, nie mam czasu cały czas szukać co jest nie tak zwłaszcza że finisher nie zawsze się aktywuje. W każdym razie dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia, chyba że ktoś jeszcze coś wymyśli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...