Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współpraca z serwerami Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Cześć.

Na wstępie chciałbym ująć, że wszelkie hejty co do forum, że nie wypali czy padnie proszę zachować dla siebie.

Zależy nam na opiniach wnoszących treść do tematu.

Chciałbym zaoferować ofertę współpracy z prywatnymi serwerami Metin2. Dokładnie 09.02.2015 r. w sieci ujawniła się nowa społeczność, którą jest General-Metin.pl. Społeczność ta ma celu zrzeszać Polskich Graczy Metin2. W tym celu tematyka naszej społeczności pozwala nam zawrzeć współpracę z prywatnymi serwerami Metin2.
Jesteśmy dwu-osobą zgraną ekipą, która staż w skrypcie IP.Board ma blisko 5 lat. Założycielem głównym jestem ja -
Kriss, a sprawy techniczno-ogólne czy opłaty pełni Lothos.
Dążąc do sedna wątku nasza społeczność o tematyce Metin2 wyróżnia się troszkę w sieci wnętrzem forum, a dokładniej jego dodatkami, które sprawiają, że przebywanie na forum przestaje być nudne.
Co dokładnie mam na myśli pisząc ten post z ofertą współpracy. Otóż wiem, że wiele Administratorów, którzy zakładają własny serwer chcą go zrobić jak najlepiej. Wiadomo także, że  publikowanie treści z pracami serwera najlepiej jest umieszczać na forum serwerowym czy też samej stronie głównej, aczkolwiek... Spotkałem się nieraz, nie dwa, że Administrator serwera zapomniał opłacić forum czy też konfigurować go zgodnie z update'ami ze strony właścicieli skryptów.
W tym temacie chciałbym zaoferować DWIE z możliwych metody współpracy z naszą społecznością:

Metoda nr 1
- Opublikowanie kategorii "Partnerzy", wraz z działem nazwy prywatnego serwera Metin2, oraz poddziałami według uznań Administratora. Rzecz jasna w dziale serwera, Administrator, oraz osoby przez niego upoważnione otrzymują pełne prawa moderacyjne.

Metoda nr 2
- Wymian bannerami forum. Natomiast my oferujemy coś więcej. Forum serwera umieści nasz banner na swoim forum czy stronie głównej, a my w zamian umieścimy także banner serwera w panelu 'Partnerzy' ALE dodatkowo dodamy link do strony głównej serwera w panelu bocznym "Top 5 serwerów Metin2", oraz publikacja/zapowiedź owego serwera zostaje podpięta na czas współpracy.

Wiemy, że wchodząc na nasze forum, aktywność jest dość niska, aczkolwiek na forum zawsze ktoś jest. Administracja przesiaduje w każdej wolnej chwili, więc niema takiej możliwości, aby nie mieć pilnego z nią kontaktu.
Wszelkie współpracę pragnę omówić z Administracją serwera na komunikatorze głosowym jakim jest TeamSpeak w celu dobrego porozumienia się.

Jeżeli ktoś z Was byłby zainteresowany ową współpracą, poniżej zostawiam kilka metod kontaktu;
GG: 51700855

PW: MPC

PW: G-M

E-mail: kriss.xhakier@o2.pl

TeamSpeak: w zależności od administracji

Wszelkie hejty, które popłyną w moją stronę czy stronę naszej społeczności proszę wyjaśnić, a na pewno odpowiednio zareagujemy w celu wyjaśnienia sprawy.

Na koniec dodam, że obawy tzw. padnięcia forum są minimalne, gdyż jesteśmy zaangażowani w ten projekt bardzo, bardzo starannie, więc o zamknięciu go z naszej strony absolutnie WYKLUCZAM.

Pozdrawiam.

Opublikowano

#HEJT

Wasze forum mnie do siebie nie przekonuje. Wszystko co jest u Was jest również na MPCforum co więcej u Was jest pustka :c

Rozumiem że "współpraca" z serwerami prywatnymi ma na celu reklame Waszego forum (oraz reklame priv serwerów)

Spróbujcie zrobić coś aby Wasze forum tętniło życiem bo na chwile obecną martwa cisza :D może dodajcie shoutbox'a, i oczywiście postarajcie się o reklame bo forum samo z siebie się nie zareklamuje :c

hmm.. moglibyście np. kupić yang na allegro i ogłosić konkurs kto pierwszy nabije xx postow dostanie 100kk na danym serwerze czy coś w tym stylu :)

inaczej będą pustki i nawet współpraca z priv serwerami nie pomoże bo większość graczy to sezonowce

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

#HEJT

Wasze forum mnie do siebie nie przekonuje. Wszystko co jest u Was jest również na MPCforum co więcej u Was jest pustka :c

Rozumiem że "współpraca" z serwerami prywatnymi ma na celu reklame Waszego forum (oraz reklame priv serwerów)

Spróbujcie zrobić coś aby Wasze forum tętniło życiem bo na chwile obecną martwa cisza :D może dodajcie shoutbox'a, i oczywiście postarajcie się o reklame bo forum samo z siebie się nie zareklamuje :c

hmm.. moglibyście np. kupić yang na allegro i ogłosić konkurs kto pierwszy nabije xx postow dostanie 100kk na danym serwerze czy coś w tym stylu :)

inaczej będą pustki i nawet współpraca z priv serwerami nie pomoże bo większość graczy to sezonowce

Nie zaprzeczam, że jest pustka, bo mało ludzi mamy zarejestrowanych. Co prawda dziennie jest blisko 20 osób online. Staramy się bardzo mocno, aby nasza społeczność dotarła do licznego grona osób, ale wszyscy wchodząc na forum nie dają nam szansy się rozpromować, gdyż wchodząc na forum i widząc małą ilość osób zarejestrowanych - wychodzą bez śladu.

Staramy się urozmaicać forum różnymi aplikacjami, hookami, konfiguracjami, konkursami, aby przyciągało to ludzi i udało się nam po części. Choć nasza społeczność nie jest zbyt liczna to nie poddajemy się i cały czas staramy się ją udostępniać.

Konkursy? Jedyny, który przychodzi mi do głowy to na reklamę, ale według mnie to tym bardziej odrzuci nowych ludzi.

Dziękuję za wypowiedź. Pozdrawiam.

­

Reklama konkurencyjnego forum jest zabroniona wiec leci raport.

Okej. Pozdrawiam.

Opublikowano

Polecam, ze względu na duże, wręcz ogromne zaangażowanie w budowę tego forum oraz ze względu na Krissa - ambitny człowiek, który gdy coś robi, robi to na 200%. Polecam Radka ;)

Opublikowano

Oferta która zaoferowales jest ładna i obszerna forum z tego co widziałem jest to zwyczajne forum i nie zauważyłem nic nowego lecz widzę że macie chęci rozwija jak i pomoc innym w promowaniu tych serwerów życzę powodzenia i jestem neutralny.

Opublikowano

Oferta która zaoferowales jest ładna i obszerna forum z tego co widziałem jest to zwyczajne forum i nie zauważyłem nic nowego lecz widzę że macie chęci rozwija jak i pomoc innym w promowaniu tych serwerów życzę powodzenia i jestem neutralny.

Kiedy wy się do ch*ja nauczycie, że to nie jest rekrutacja tylko ogłoszenie. Albo polecacie za konkretną rzecz albo nie, nie ma miejsca na żadne "neutral"... Idiots everywhere.

Co do tematu to szczerzę wątpię, że taki pomysł wam wypali gdyż nie macie nic ciekawego do zaoferowania. Proponuję pierw promować nieco forum, aby obie strony miały korzyści, a nie tylko wy.

Opublikowano

Najlepszym sposobem na rozbudowę będzie stworzenie własnego serwera. Obecnie nie macie nic do zaoferowania. Rozwijajcie się! Życzę powodzenia.

Opublikowano

Mamy kilka aplikacji, które urozmaicą przebywanie na forum.

Kiedy wy się do ch*ja nauczycie, że to nie jest rekrutacja tylko ogłoszenie. Albo polecacie za konkretną rzecz albo nie, nie ma miejsca na żadne "neutral"... Idiots everywhere.

Co do tematu to szczerzę wątpię, że taki pomysł wam wypali gdyż nie macie nic ciekawego do zaoferowania. Proponuję pierw promować nieco forum, aby obie strony miały korzyści, a nie tylko wy.

Staramy się jak możemy. Napisaliśmy temat, a czy ktoś się zgodzi na współpracę to tylko i wyłącznie jego decyzja. Do niczego, nikogo nie mamy zamiaru namawiać.

Najlepszym sposobem na rozbudowę będzie stworzenie własnego serwera. Obecnie nie macie nic do zaoferowania. Rozwijajcie się! Życzę powodzenia.

Nie zrozumiałeś sensu naszej społeczności.

Z poważaniem, Radek.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...