Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] Jungler dla nowicjusza

infryd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Od pewnego czasu gram w SMITE i gram najczesciej fenrirem gdyz mam do niego nijaki sentyment i mimo ze mam do niego 2skiny uwazam ze jako jungler nie jest dla mnie wiec szukalbym innego junglera,doradzicie cos?
Warunem bym bial zeby mial dobre ganki oraz  byl w miare tankowany :D

Opublikowano

Ja myślę, że Bastet można polecić. Jest dobrą junglerką ze względu na jej skok-odskok oraz świetnego ulta. Ma też fajnego skina w którym jest agentką kocicą. :D 

Czy jest tankowata? No w sumie to żaden jungler nie jest, bo to nie tank! Ale myślę, że pada mniej niż spora ilość junglerów. :P 

Opublikowano

Myślę że godnym junglerem do polecenia jest . . . bastet na aktualnej mecie .. całkiem spoko sobie radzi a także serqet . Jednakże radziłbym się poduczyć jak nimi grać najlepiej na botach bo w innym przypadku będziesz mógł feedować co za tym idzie bedą Cię wyzywać i reportować a nastepnie wyjdzie z tego ban niż nauka :p 

Bastet już opisała moja "koleżanka" więc ja opiszę Serqet. Tak więc zacznijmy od tego ze ma 2 skille do ucieczki .. 3 i 1 .. Co czyni ją dobrą do ganków. Może jej ult nie jest jakiś tam boski na pierwszy rzut oka ale dzięki niemu możemy "schwytać" ofiarę i tak jak kiedyś arachne bić ją przez chwile po czym ją wypuścić w dowolne miejsce np. pod towera. Przy czym nw. czy tak dalej jest jak zaatakujemy tą ofiare która dostała już ulta to chyba bijemy dodatkowe dmg. A no i ult jeszcze truje co jest dobre gdy ofiarze zostało mało hp po ulcie.. I bym zapomniał .. drugi skill .. działa jak "przyciąganie" atheny .. przy czym on na poszczególnych poziomach różnie się zachowuje .. na pierwszych poziomach bedzie działał tak że postać bedzie biła swojego, a potem będzie tak jak ten skill atheny. I pamietaj to że 3 i 1 są dobre do ucieczki nie odznacza że nic nie biją ;) Głównie polecałbym maxować na początku jedynke potem 2 .

Opublikowano

Na junglę polecam:

• Nemesis - słabe early, kapitalny late. Ult, które zabiera (na 5 lvlu) 50% daje ci protekcję, movment speed. "Tarcza", która odbija obrażenia przywracając Ci % hp. Drugi skill zadaje dobry dmg + slow 50%. Mój main, obecnie jeden z lepszych junglerów
  • Thor - top pick na jungle, spory dmg, bardzo prosto się nim gankuje. Podobnie jak nemesis najlepiej radzi sobie w mid-late game. Pierwszy skill robi całkiem pokaźny dmg.
  • Serqet - top pick/ban na jungle. Ult redukujący heala, idzie z niego true dmg. Tak samo w early dobrze sobie radzi, ale to głównie late game jest jej 2>1>4 i  przeciwnika nie ma.
  • Arachne - Dopóki nie ultuje można uznać, ze jest nieśmiertelna. Ult kapitalny do ucieczki, unosisz sie w górę, dzięki czemu jesteś cc immune. Heal z 1, 2 stun a 3 slow + dmg

Od siebie jeszcze dodam, że dobrymi pickami na jungle są Bastet, Athena i Herc. Jungler może być tankowaty, ale to wszystko zalezy od itemów, które buduje. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak chcesz tankowatych junglerów to tylko tyr, ymir, nemesis, thor...

Tankowatych <failfish>, przecież to wszystko zalezy od tego jakie itemy składasz. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...