Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trzeci monitor - ułożenie i podłączenie.

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

nie wiedziałem czy dać to do działu sprzętowego, czy tutaj, także uniwersalnie dałem do Pogaduszek. Jeśli bardziej pasuje do Komputerów, to przenieście.

Wracając do rzeczy, chcę kupić trzeci monitor, konkretnie model DELL E2414H. Wykorzystam go na pewno, chcę na nim mieć przerzucone zawsze SSH z maszynami do ciągłej kontroli zużycia zasobów na dedykach, do tego soft do DJ'ingu, bo w tle zawsze na konsoli (którą widać na zdjęciu poniżej) sobie muzykę mixuje.

I teraz dwa pytania:

• Czy do karty Gigabyte Radeon HD7850 dam radę podłączyć trzeci monitor i na jakich przejściówkach?
  • Czy ułożenie monitora na ścianie (zdjęcie poniżej) będzie wygodne?

Wspomniane zdjęcie (ten na ścianie monitor DELL'a dodany w PhotoShopie, tam bym chciał go umieścić):

snFhNx6.jpg

Jak myślicie, będzie wygodne rzucanie głową lekko w górę co jakiś czas?

I co z tym podłączeniem?

Pozdrawiam,

­

5465845486.png

Opublikowano

Zależy, do jakich wejściówek masz 2 pierwsze monitory podłączone.. Ja mam oba monitory podłączone pod wejście dvi-d + jedno wolne wejście hdmi. 

Jeżeli nie masz takowych wejść to jedyne wyjście to zmiana karty bądź łączenie kart, co ci się raczej nie opłaci :)

graphic.png

Opublikowano

Zależy, do jakich wejściówek masz 2 pierwsze monitory podłączone.. Ja mam oba monitory podłączone pod wejście dvi-d + jedno wolne wejście hdmi. 

Jeżeli nie masz takowych wejść to jedyne wyjście to zmiana karty bądź łączenie kart, co ci się raczej nie opłaci :)

Mam zajęte w karcie DVI i HDMI. Zostały mi wolne dwa Mini DisplayPorty. Jedyna opcja, to przejściówka DVI -> Mini DisplayPort, tylko czy nie stracę na rozdzielczości i jakości? ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Nigdy nie używałem Mini DisplayPort więc pewny nie jestem, ale raczej stracisz. Ale skoro to tylko monitor do podglądu stanu twojego dedyka to chyba nie będzie z tego problemu.

graphic.png

Opublikowano

odnośnie konsolki widzę tu potwora za 300zł z auchan na promocji 

@top

średnio wygodne, ale jak ma tylko pokazywać parametry i staty a ty masz kasę na takie wydatki (a na pewno masz- mac i podświetlane biurko) to bierz. Ja bym bardziej kupił monitor o tym samym rozmiarze co większy (żeby były równego rozmiaru, bo teraz są bardzo nierówno) a ten mały pieprznął na ścianę ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@top

średnio wygodne, ale jak ma tylko pokazywać parametry i staty a ty masz kasę na takie wydatki (a na pewno masz- mac i podświetlane biurko) to bierz. Ja bym bardziej kupił monitor o tym samym rozmiarze co większy (żeby były równego rozmiaru, bo teraz są bardzo nierówno) a ten mały pieprznął na ścianę ;)

@umotex12 potwór za 300 zł, bo nic innego na moim biurku 2 na 2 się nie zmieści. Ledwo ten Hercules się mieści... Poza tym, gram dla zabawy, w przerwie od pracy sobie lubię rękami pomachać dla odprężenia.

Poza tym, nie trzeba sprzętu za 2000 zł, żeby sensowne sety zgrywać. :)

Co do kasy - to raczej nie problem, mam w miarę stałe źródło dochodu związane właśnie z pracą przy komputerze, także mogę inwestować dla mojej wygody. 

P.S. podświetlane biurko, to nic drogiego. W sumie za to biurko i ledy wydałem... całe 200 zł. Biurko za 160 zł i ledy za 40. :D

5465845486.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kupił byś oryginalnego Maca a nie! :D

I mikrofon też ten sam co mój <3 Z*******y jest :D

A co do TV mam tak właśnie zrobione że nad monitorem mam TV i szczerze mówiąc średnio to wygodne :D

@top

Nie ma Maca. To jest zainstalowany OS X na zwykłym stacjonarnym. tak zwany hamac :P

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...