Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z UltraBookiem

Kycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim.

Mam problem z moim UltraBookiem Asus T100TA

Mianowicie nie włącza się w ogóle system.
Wywala bluescreen z błędem UNMOUNTABLE BOOT VOLUME

Próbowałem już narzędziami systemowymi do naprawy lecz nic nie dało bo jedyne to "System Windows nie mógł naprawić błędu"
Pendrive naprawiającego też robiłem, nie działa.
Nie da się odświeżyć, ponieważ wywala błąd że nie ma wystarczająco miejsca.

Nie wiem już co robić ;/
Mam tam pliki i nie mogę ich stracić.
Z Live CD nie działa bo widzi jedynie dysk ze stacji dokującej a nie samego tabletu...

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

W takim przypadku ściągnij Hiren`s Boot CD, zainstaluj  na usb albo na płytce, zbootuj z niego i tam jest opcja uruchamiania mini xp bez instalacji, bezproblemowo dotrzesz do swoich plików. :)

Problem u Ciebie jest w tym że nie widzisz dysku. Tablet ma windows 8.1 Probowałeś dostać się do biosu tego sprzętu? zmieniać bootowanie z UEFI na Legancy? Wtedy masz dostęp do bootwania z pen drive czy z płyty. 

ps. windows 8 ma pochrzanione bootowanie. 

Mobo: ASRock 980DE3/U3S3 CPU: AMD FX-8320, 3500 MHz Cooler: Water Cooler Crosshair H80 GPU: Gigabyte 1060 6GB G1 Gaming

RAM: Kingston HyperX 2x4 GB 1886MHz DDR3 CL9 HDD: WD BLACK 500 GB SSD: Kingston XyperX 120GB 

PSU: Modecom Carbon 620W Case: Logic Concept A32 Zalman R1 White Mouse: SteelSeries Kinzu v3 + Steelseries QCK Keyboard: Modecom MC-800M Volcano LCD1: Samsung UE32H5500 LCD2: Packardbell Maestro 223DXL

Opublikowano

Poradziłem sobie. Zgrałem potrzebne pliki na pendrive za pomocą cmd i wgrałem system na nowo. Zamykam.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...