Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World Editor ReMIX - błąd podczas zapisu mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zacząłem się bawić w World Editor by ReMIX. Gdy się tak bawiłem w tym edytorze, w pewnym momencie wywalił błąd i zamknęło mi aplikację, a po ponownym uruchomieniu mapy, wszystkie modele dodane tuż przed błędem były widoczne, a nałożone co najmniej 20 minut wcześniej tekstury zniknęły i jedyne co mi pozostało, to teksturować mapę od nowa. Nauczką po tym incydencie jest dla mnie fakt, że co jakiś czas trzeba zapisywać mapę (na wszelki wypadek, choć ona chyba automatycznie się zapisuje). Przechodząc do sedna sprawy. Podczas użycia kombinacji ctrl+s czyli podczas zapisywania, wyskakuje mi taki oto błąd:

t0y040.jpg

Za pomoc oferuję limit lajków czy co to się tutaj daje ^_^

Opublikowano

Spróbuj utworzyć na nowo setting.txt

ew, otwórz src i sprawdź po komunikacie lub sprawdź log.txt

Utworzyć na nowo, tzn? Jeśli chodzi o konfigurowanie pliku setting.txt, to nic z nim nie robiłem (zupełnie nic, ponieważ nie za bardzo wiem co mam tam zrobić xD)

Aktualizuję pytanie.

Jak dodać tekstury na mapę? Widzę, że cała mapa jest w teksturze (szarej), a elementy, które wcześniej pominąłem podczas teksturowania są zielone, czyli na mapie teoretycznie są tekstury, ale nie program nie wyłapuje ich i zastępuje szarym kolorem.

To całość z mojego pliku setting.txt:

ScriptType	MapSetting

CellScale	200
HeightScale	0.500000

ViewRadius	128

MapSize	2	3
BasePosition	0	0
TextureSet	textureset\metin2_a1.txt
Environment	

Nic nie grzebałem w tych plikach, zaraz po stworzeniu mapy w programie, wziąłem się do edycji terenu.

Opublikowano

Utworzyć na nowo, tzn? Jeśli chodzi o konfigurowanie pliku setting.txt, to nic z nim nie robiłem (zupełnie nic, ponieważ nie za bardzo wiem co mam tam zrobić xD)

Aktualizuję pytanie.

Jak dodać tekstury na mapę? Widzę, że cała mapa jest w teksturze (szarej), a elementy, które wcześniej pominąłem podczas teksturowania są zielone, czyli na mapie teoretycznie są tekstury, ale nie program nie wyłapuje ich i zastępuje szarym kolorem.

To całość z mojego pliku setting.txt:

ScriptType	MapSetting

CellScale	200
HeightScale	0.500000

ViewRadius	128

MapSize	2	3
BasePosition	0	0
TextureSet	textureset\metin2_a1.txt
Environment	

Nic nie grzebałem w tych plikach, zaraz po stworzeniu mapy w programie, wziąłem się do edycji terenu.

BasePosition    0    0

Jednak grzebałeś. 

Opublikowano

­

BasePosition    0    0
Jednak grzebałeś. 

A moze po prostu nie ustawiał pozycji bo dla twojej wiadomosci ona się sama nie generuje, mapperze. 

Podeślij mi tą mape na PW, zobacze co da się zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...