Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer na Fiberhost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem: gdy chcę zainstalować silnik forge który znajduje się w zakładce silniki to podczas odpalania serwera jest taki błąd na konsoli: 

rm: nie można usunąć `/home/nozofiles/s41789/server_files//server.properties': Nie ma takiego pliku ani katalogu
Java HotSpot 64-Bit Server VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release
[19:37:37] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[19:37:37] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Using primary tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[19:37:37] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[19:37:37] ain/INFO] [FML]: Forge Mod Loader version 7.2.211.1121 for Minecraft 1.7.2 loading
[19:37:37] ain/INFO] [FML]: Java is Java HotSpot 64-Bit Server VM, version 1.8.0_31, running on Linux:amd64:3.10.23-xxxx-std-ipv6-64, installed at /usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre
[19:37:37] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[19:37:37] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[19:37:37] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[19:37:37] ain/ERROR] [LaunchWrapper]: Unable to launch
java.util.ConcurrentModificationException
        at java.util.ArrayList$Itr.checkForComodification(ArrayList.java:901) ~[?:1.8.0_31]
        at java.util.ArrayList$Itr.remove(ArrayList.java:865) ~[?:1.8.0_31]
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:117) [launchwrapper-1.9.jar:?]
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.9.jar:?]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_31]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_31]
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_31]
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:483) ~[?:1.8.0_31]
        at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:43) [craftbukkit.jar:?]
        at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:12) [craftbukkit.jar:?]

Ale, gdy wgrywam zwykły silnik 1.7.2 w konsoli serwer się normalnie ładuje i nie wiem co teraz zrobić, napisałem do supportu, ale czekam już ok 2 dni i nic nie odpisali, a chciałbym sobie pograć na serwie z modami z znajomymi.

Pozdrawiam 
Opublikowano

Gdy wgrałem ręcznie to mody które wgrałem na serwer nie działały, dzień wcześniej na serwerze testowym, wgrywałem na tym właśnie zepsutym forge mody i wszystko działało dobrze, ale na 2 dzień silnik już nie działał gdy zakupiłem serwer na 30 dni.

Opublikowano

1. Popełniasz pewnie jakiś błąd - nie zawsze pliki które działają ci na localu będą biegały na hostingu:

Przez program ftp lub przez stronę www hostingu usuń wszystkie pliki

Zainstaluj silnik który cię interesuje

Usuń silnik przez ftp

wgraj własny silnik (jeśli instalujesz forge to wgraj forge - zwróć uwagę na nazwę pliku startowego *.jar - musisz wgrać swój i zmienić na taką samą nazwę)

dorzuć resztę plików i modów

uruchom serwer

2. Ewentualnie możesz podać LOG z locala i LOG z hosta - pamiętaj że konsola nie pokazuje wszystkiego, komplet startowy znajdziesz w logu w plikach serwera

Po tych czynnościach jeśli wszystko nie będzie hasało z pewnością ktoś jeszcze ci tutaj pomoże.

PS

Fiberhost ma notkę w regulaminie iż to problemem użytkownika jest nieprawidłowa konfiguracja plików startowych i serwerowych, przy obecnej sytuacji równie dobrze można by było zainstalować gołą Vanillę i pisać do serwisu iż nie masz modyfikacji i txt.

Opublikowano

Zrobiłem tak: Reinstal serwera > wgrałem ten zepsuty silnik > podmieniłem pliki tego zepsutego silnika na te które działają ( z kompa) > uruchomiłem serwer > wgrałem mody> wbiłem na serwer > działa tylko mod który pokazuje ilość hp potworków. 

Opublikowano

Takie coś mam napisane w latest.log:

[15:11:00] [server thread/INFO]: Starting minecraft server version 1.7.2
[15:11:00] [server thread/WARN]: To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"
[15:11:00] [server console handler/ERROR]: Exception handling console input
java.io.IOException: Nieprawid�owe doj�cie
at java.io.FileInputStream.readBytes(Native Method) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.FileInputStream.read(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.BufferedInputStream.read1(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.BufferedInputStream.read(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at sun.nio.cs.StreamDecoder.readBytes(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at sun.nio.cs.StreamDecoder.implRead(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at sun.nio.cs.StreamDecoder.read(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.InputStreamReader.read(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.BufferedReader.fill(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.BufferedReader.readLine(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at java.io.BufferedReader.readLine(Unknown Source) ~[?:1.7.0_55]
at net.minecraft.server.dedicated.DedicatedServer$2.run(DedicatedServer.java:94) [ll.class:?]
[15:11:01] [server thread/INFO]: Loading properties
[15:11:01] [server thread/WARN]: server.properties does not exist
[15:11:01] [server thread/INFO]: Generating new properties file
[15:11:01] [server thread/INFO]: Default game type: SURVIVAL
[15:11:01] [server thread/INFO]: Generating keypair
[15:11:01] [server thread/INFO]: Starting Minecraft server on *:25565
[15:11:02] [server thread/WARN]: Failed to load operators list: java.io.FileNotFoundException: .\ops.txt (Nie mo�na odnale�� okre�lonego pliku)
[15:11:02] [server thread/WARN]: Failed to load white-list: java.io.FileNotFoundException: .\white-list.txt (Nie mo�na odnale�� okre�lonego pliku)
[15:11:02] [server thread/INFO]: Preparing level "world"
[15:11:02] [server thread/INFO]: Preparing start region for level 0
[15:11:03] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 7%
[15:11:04] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 14%
[15:11:05] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 22%
[15:11:06] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 30%
[15:11:07] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 38%
[15:11:08] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 46%
[15:11:09] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 54%
[15:11:10] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 61%
[15:11:11] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 68%
[15:11:12] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 76%
[15:11:13] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 82%
[15:11:14] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 89%
[15:11:15] [server thread/INFO]: Preparing spawn area: 95%
[15:11:16] [server thread/INFO]: Done (14,270s)! For help, type "help" or "?"
[15:12:06] [server thread/INFO]: Stopping server
[15:12:06] [server thread/INFO]: Saving players
[15:12:06] [server thread/INFO]: Saving worlds
[15:12:06] [server thread/INFO]: Saving chunks for level 'world'/Overworld
[15:12:06] [server thread/INFO]: Saving chunks for level 'world'/Nether
[15:12:06] [server thread/INFO]: Saving chunks for level 'world'/The End

Ale na serwer i tak nie da się wbić. 
Opublikowano

Gotowa paczka niestety bez damage indicators, oparta na X-Pack ze zmienionym FML i modami które podałeś, działa 100% na localu - sprawdzona również na FiberHost oraz na Enderchest.

https://www.dropbox.com/s/dugahdi6ic93los/server.rar?dl=0

Spotkamy się na rogu Sienkiewicza i Bonifacego w Krakowie, weź ze sobą walizkę z 1mln/$ ubierz czerwone getry i sandały żebym mógł cię łatwiej rozpoznać - taka jest moja cena za pomoc  :)

BTW

Spx nie ma problemu cieszę się, że mogłem w jakimś stopniu pomóc.

Opublikowano

Ja ogółem nie lubię tego hostingu.

- Często jest "Błąd połączenia z maszyną"

- BOK (Biuro Obsługi Klienta) odpisuje ZBYT DŁUGO (czekałem kiedyś nawet 18h na odpisanie jakiegoś durnego pytania)..

- Ceny ogółem słabe.. na Enderchescie można kupić fajny serwerek po 29zł - nolimit sloty i RAM..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...