Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapraszam do pomocy daję tygodniowy limit dla osoby która pomoże

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem serwer hamachi na plikach terenzo i wszystko cacy, mogę zakładać konta bezpośrednio przez navicat, po wpisaniu obowiązkowych komend do konsoli jakie podał TERENZO i to jest ok. Ale żadna strona www nie łączy baz, nawet zlitowałem się i napisałem własną prostą stronę i też nie działa, gdzie może tkwić problem?

Opublikowano

Prawdopodobnie nie odblokowałeś poru 3306. U terenzo na pewno działa strona od Derina, sprawdź. Napraw domyślne wartości tabel, ponieważ inaczej wyskakuje błąd i nie rejestruje.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o stronę Derina to kolego wyżej wspominasz "Edytowaną Stronę Derina v2" ?

Może kolego Kamilex122 nie pobierałeś portmapu od terenzo, ale tam jest wpisany portmap i nie oszukujmy się każdy spostrzegawczy włączy tam co się da, a porty 3306 i 22 są tam dodatkowo, a port 80 wprowadziłem osobiście.

Opublikowano

Mózgi, mózgi, to jest localhost więc nic nie musi odblokowywać. Odblokować musi dopiero wtedy jak ktoś będzie chciał wejść na stronę.

• W connect do mysql podajesz ip z .100 czy ze zwykłym ip?
  • Hasło podajesz dobre?
  • Jakiś błąd wyskakuje? Czy "Przekroczono limit oczekiwania na stronę" <- Jakoś tak

Rozwiń swoją wypowiedź bardziej.

Gość Lajk™
Opublikowano

A może wrzucasz strone na hosting www jak to niektórzy geniusze? xD­

Opublikowano

Takim geniuszem to nie jestem :D

Ale strona jest na FTP apache filezilli :), i wszystkie zakładki działają, tylko nie dodaje rekordów w MySql

Pozbyłem się błędów cokie itp. zmieniając konwert ANSI na UTF-8 bez BOM i już jest cudownie, tylko martwi mnie jedno.

PS: Z innymi plikami serwerowymi nie mam taki problemów, tylko z terenzo ( ale jednak zależy mi na jego bazie -.-, life is brutal )

Jeżeli chodzi o navi i ustawienia configu php. to mam dobre, gdyż działam na czystej bazie terenzo bez zmian.

Przepraszamy rejestracja w tej chwili jest nie możliwa. Proszę spróbować później .

<?php            
    $mysql_host         = "moje hamachi(mam wpisane cyferki tak dla jasności ).100"; // Twój adres IP
    $mysql_user         = "root"; // Twój login do bazy
    $mysql_pass         = "metineth"; // Hasło do bazy
    $mysql_db        = "account";
    $Ustawienia['nazwa']="Nazwa strony";         // Nazwa Strony
    $Ustawienia['forum']="http://www.4cheats.pl";         // Link Do Forum
    $Ustawienia['ip']="moje hamachi(mam wpisane cyferki tak dla jasności ).100";         // IP, do licznika graczy, statusu ch.
    $Ustawienia['logowanie']="11002";         // Port logowania, do statusu.
    $Ustawienia['ch1']="13000";         // Port ch1, do statusu.
    $Ustawienia['ch2']="16000";         // Port ch2,, do statusu.

mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass, $mysql_db) OR
    die("Brak połączenia z bazą danych.");        
?>

post-61539-0-80792400-1425680475_thumb.png

Opublikowano

Pewnie inne kolumny są w tabeli a inne w bazie danych. Wykonaj mi zrzut pliku SQL account a Ci to naprawie...

@EDIT: Pobrałem stronę od derina i tam masz tabelki do account podmieniłeś je ?

http://screenshooter.net/101982011/yvosygf-> Wrzuć do var/db/mysql/account i zamień  a potem zresetuj serwer.

Jeśli nadal rejestracja nie zadziała to oznacza, że jest to błąd w zapytaniu SQL więc.. otwierasz plik rejestracja.php i musisz wyprintuj zawartość rekordu zwróconego przez db i będziesz wiedział, który if się wykona i dlaczego nie zarejestruje bo tekst błędu jest taki sam...

http://screenshooter.net/101982011/gkajgcq

BanerekIshyas.jpg

Opublikowano

Weź wgraj wiesz ile tego szukam i nie mogę znaleźć :O masz może dobre account ?

Jeżeli ktoś nie wierzy w wyskakujące błędy to zapraszam na team viwer

Naprawiłem już panel gracza, ale rejestracja rekordów nadal nie dodaje :(

Dam nawet 2x tygodniowy limit, tylko niech mi ktoś pomoże (to będzie 140 lajków)

Opublikowano

odpisz na pw

To co mi napisałeś, kompletnie nie ma sensu, ponieważ całkiem nie łączy się z bazą.

Na daną chwilę poprawiłem logowanie, zmieniłem skrypt wyświetlający listę graczy, ale ta j*b.... rejestracja nadal nie działa.

To chyba coś jest nie tak z plikami Terenza... ( tylko na jego plikach strona mi nie działa...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...