Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększony transfer danych w internecie mobilnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, ponieważ od kilku dni zawyża mi transfer danych w internecie mobilnym Cyfrowego Polsatu LTE. O co mi się dokładnie rozchodzi? Ściągnałem sobie program NetWorx aby kontrolować zużycie transferu. Po jednym meczu w cs'a ubywa mi około 75mb wg tego programu jak i rownież mojego modemu (po podłączeniu modemu bezposrednio do komputera, pokazuje ile zużyto tego trasnferu, ale zazwyczaj mam modem w routerze), wszystko byłoby spoko, gdyby nie to, że gdy wejdę na stronę konfiguracji mojego routera i włączę okno z aktywnymi klientami to pokazuje mi, że zużyto ponad 550mb transferu, kiedy program i modem pokazują w tym samym czasie 200mb. Jakieś pomysły czym to może byc spowodowane? 

Zdjęcia:

Zużycie wg mojego routera

65327202126228436641.jpg

Zużycie wg programu:

00494011964384811058.jpg

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Witam, mam problem, ponieważ od kilku dni zawyża mi transfer danych w internecie mobilnym Cyfrowego Polsatu LTE. O co mi się dokładnie rozchodzi? Ściągnałem sobie program NetWorx aby kontrolować zużycie transferu. Po jednym meczu w cs'a ubywa mi około 75mb wg tego programu jak i rownież mojego modemu (po podłączeniu modemu bezposrednio do komputera, pokazuje ile zużyto tego trasnferu, ale zazwyczaj mam modem w routerze), wszystko byłoby spoko, gdyby nie to, że gdy wejdę na stronę konfiguracji mojego routera i włączę okno z aktywnymi klientami to pokazuje mi, że zużyto ponad 550mb transferu, kiedy program i modem pokazują w tym samym czasie 200mb. Jakieś pomysły czym to może byc spowodowane? 

Zdjęcia:

Zużycie wg mojego routera

65327202126228436641.jpg

Zużycie wg programu:

00494011964384811058.jpg

masz połączenie z routerem przez wifi z kompa?

bo net worx pokazuje tylko zużyte mb przez lan jak i połączenie bezpośrednie modemu z komputerem. z wifi nie pokazuje

Age is just a number :)

Opublikowano

Tak, ale te same dane pokazuje modem bezpośrednio. Nie ma szans, żeby mi mecz w csie zjadał 200 mb, wcześniej nie miałem takich problemów z tym transferem.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

A czy to ważne? Liczy się tylko to co jest na modemie, chociaż Plus i tak inne dane będzie miał, niż Ty masz na wszystkim razem wziętym, na stronie konfiguracyjnej modemu powinieneś mieć napisane, że te statystyki mogą się różnić u Ciebie i operatora, więc jak chcesz się rozliczać z każdego megabajta, to życzę Ci powodzenia.

Co do tego, co pokazuje modem, to może skoro masz PC podłączonego przez WiFi, to router sam wysyła z siebie jakieś pakiety potwierdzające połączenie, które idą od routera a nie koniecznie są pobierane z modemu?

Anyway nie ma to znaczenia.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...