Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fpsami.

lays997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po ostatnim patchu mam duży problem z fpsami w BF 4. Spadki są drastyczne ze 110 do 20-30 i tak co 2-3 sek. Niema znaczenia czy gram na serverze 64 osobowym który jest pełny, czy na pustym serverze. Na każdym mam drastyczne spadki.

PC:

I5 4460

Gtx 970

8gb ramu

Ustawienia zalecane przez Nvidia Xperience.

Komputer sprawdzany AntyVirusem już 3 razy

PS: Titanfall chodzi na Wysokich bez spadków

final.jpg

Opublikowano

Instalowałeś jakieś inne programy/sterowniki w tym czasie? Jeśli nie to co Ci pozostaje zainstalować grę od nowa. Mi po patchu wszystko dobrze działa.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Update sterowników, reinstall gry zrobiony, niestety nic nie pomogło. Może to wina systemu? Bo przerzucałem się z Win 8.1 do Win 7, nie robiłem wtedy formatowania wszystkich dysków tylko systemowego

final.jpg

Opublikowano

Update sterowników, reinstall gry zrobiony, niestety nic nie pomogło. Może to wina systemu? Bo przerzucałem się z Win 8.1 do Win 7, nie robiłem wtedy formatowania wszystkich dysków tylko systemowego

Możliwe. Nie wiem po co się przerzucałeś na Windows 7. Na Windows 8.1 BF4 najlepiej chodzi. Sprawdź czy podczas gry czy jakiś dysk twardy intensywnie pracuje. Ja miałem tak kiedyś ,że podczas gry dyski pracowały w 100% i miałem lagi. 

Opublikowano

W singlu to samo ? Jeśli w kampanii działa normalnie to nie opłaca się robić przejścia na win 7. Spróbuj może chwilowo pobrać Game Boostera. Powinno odrobinę pomóc.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Kampania to samo, spadki fps od 100 do 17 fpsów. Jedyny powód który został to może być temperatura procesora która wynosi 63oC w spoczynku. Albo poprostu patch do BF 4 coś mi zjebał. Przypominam że w poprzednim patchu do BF 4 nie miałem żadnych spadków fpsów, a temperatura procesora była taka sama.

final.jpg

Opublikowano

Kampania to samo, spadki fps od 100 do 17 fpsów. Jedyny powód który został to może być temperatura procesora która wynosi 63oC w spoczynku. Albo poprostu patch do BF 4 coś mi zjebał. Przypominam że w poprzednim patchu do BF 4 nie miałem żadnych spadków fpsów, a temperatura procesora była taka sama.

Podaj wyniki z HWMonitor w spoczynku i podczas gry bo zaraz to wylecą z formatem który i tak nie pomoże.

Opublikowano

Podaj wyniki z HWMonitor w spoczynku i podczas gry bo zaraz to wylecą z formatem który i tak nie pomoże.

Ale patch do gry czy format systemu nie zmieniają temperatur podzespołów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...