Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna - procesor - ram - ew. zasilacz do 800zł

Mlody 1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie, chce zmienić trochę mój stary komputer, więc szukam tych właśnie podzespołów. Głównie gram w gry typu: CS:GO, LoL i inne.

Komputer jaki mam teraz to:

- płyta główna: Asus P5VD2-VM

- procesor: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz

- 2GB Ram DDR2 667MHz

- grafika: Asus GTS 450

- karta dźwiękowa: Asus Xonar DG

- dysk jakiś tam mam

- obudowa NTT sonata n 293 p4m80

- zasilacz Modecom mc-350atx 2.0pfc

Jedyne co mi zostaje ze starego komputera to grafika, dysk, karta dźwiękowa, może obudowa i zasilacz.

Wiem że zasilacz to jedno wielkie...., dlatego też ew napisałem zasilacz, jeśli by w nowej konfiguracji nie dał rady.

Budżet jaki mam na to to 800zł max.

Jeśli chodzi o części mogą to być nówki ale także używki.

Pozdrawiam

Opublikowano

To jeszcze jedno pytanie, tak jak pisałem mam kartę dźwiękową Asus Xonar DG i ona jest pod PCI a jak zauważyłem na płycie nie ma takiego złącza. Więc czy będzie możliwość podpiąć tą kartę do złączą PCIe x1?

http://www.morele.net/inventory/info/MuHg9y/

twoj zasilacz gownem nie jest, ale ma malo watt, pozniej jak kupisz lepsza karte graficzna to moze nie starczyc. dlatego lepiej jak go wymienisz

Czyli jeśli zostałbym na tym Modecomie to by wystarczył? Chodzi o to że na pewno będę modernizował komputer, ale to w dalekiej przyszłości, więc nie widzę narazie sensu kupowania nowego zasilacza, oczywiście jeśli nie ma takiej potrzeby.

Opublikowano

normalnie ci styknie ten zasilacz. twoja karta 147 watt w stresie + procesor 53 watt. daje to 200 watt. zostaje 150 na inne komponenty.

To jeszcze jedno pytanie, tak jak pisałem mam kartę dźwiękową Asus Xonar DG i ona jest pod PCI a jak zauważyłem na płycie nie ma takiego złącza. Więc czy będzie możliwość podpiąć tą kartę do złączą PCIe x1?

nie podłączysz niestety

chyba że kupisz taki adapter

http://www.amazon.com/StarTech-com-Express-Profile-Extension-PEX1TO162/dp/B0039XPS5W

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...