Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Orianka jjest w mecie ?

LamS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

orianka jjest w mecie ?
dobrze działa w bronz - platynka ?

zly dział to pls o przeniesienie

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Według mnie nie. W początkowych fazach gry Orianna bije dość mało i ma duże mana costy. Jeśli nie wygrasz mocno early to late może nie być. O ile w wyższych dywizjach można grać pod late i team fighty to imo w silverze się nie opłaca, trzeba zaorać początek gry jak tylko się da :)

Sama postać jest przyjemna i silna, ale w silverze według mnie ma prawo się nie sprawdzić

Opublikowano

Tak, do platyny Ori radzi sobie wyśmienicie. Na 6 lvl bardzo ładny DMG. A brąz i prawilny śilwer często grają akali, katarina. Ori doskonale kontruje obydwa champy. Dobry ult, mocny dmg, całkiem mobilna, slow. Dołożysz do tego trochę mana regenu i postać nie do zabicia ;p.

K2yjCFw.png

Opublikowano

Ujmę to tak, postać jest bardzo dobra, jednak trzeba umiejętnie ją poprowadzić: uważać na kulkę, bo łatwo można "spalić" ult. Bardzo szybko znika mana, więc domagaj się BLUE. Dmg ma dobry w early i w late. Świetnie współgra z takimi postaciami jak Malphite, J4, Vi, Leona itp. Po prostu z postaciami, które inicjują tf. Do tego ma tarczę, spowolnienie/przyspieszenie. Kulka może posłużyć jako ward (sprawdzenie krzaków) - "Q". Czy dobrze działa w brązie - platynie? Hmm... W brązie może tak, bo chyba jej nie ogarniają, co za tym idzie, przeciwnik nie wie zbytnio jak grać, żeby nie obrywać, gorzej jak to jakiś smurf. W goldzie już tak kolorowo nie jest, więcej flejmu niż współpracy i dobrej komunikacji, tf.... łatwo zepsuć jej ulta, gdy team nie ogarnia. Rzucisz kulkę na sojusznika ("E") i ucieka ~.~ Ale fajna opcja, gdy rzucisz "Q" - kulkę do krzaków, a tu stoi 3-4 przeciwników = ult + "W" i nie mają pół hp. Przyjemny widok. Po prostu polecam:)

Opublikowano

Oriana dp w platynie zaczyna dzialac, w nizszych dywizjach dobrze miec na midzie postac ktora ma dobry roam, wtedy jestes wstanie zabezpieczyc linie ktore sa pod presja wtedy enemy juz nie gra tak agresywnie i np bot nie nafeeduje 0;5. Polecam nidalee juz na 3 lvlu moze roamowac jak pushniesz mida, lub Lb ale tu warto miec 6 lvl roamujac zawsze warto oddac killa dlka adc np. Sam jak feedniesz mozesz nie ugrac. Elo

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

Orianna zawsze jest w mecie, ale brana jest przeważnie jako safe pick, czyli np. jak grasz na jakiegoś Zeda albo LeBlanc. Początkowo nie bije dużo ale z czasem coraz to więcej. Jak ją ogarniesz i wygrasz swoją linię to powinieneś wyccarować gierkę jeśli walniesz dobrego ulta(w 3/4 typa). 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Niedawno kupiłem orianne. Na początku myślałem, że to słaby zakup, ale po kilku grach już ją bardziej ogarnąłem. Prawda, że jest manożerna, w early 2x Q i W i nie ma many, trzeba być ostrożnym. Orianna to postać bardziej pod mid/late game. Bardzo dobrze kontroluje teamfighty . Grając nią nie jeden raz wycarrowałem team, co powinniśmy teoretycznie przegrać . Pomaga wyjść teamowi z "czarnej dupy " .   Jak najbardziej polecam. Kup a nie pożalujesz .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Orianna zawsze jest w mecie tylko że po prostu mało nią grają z niewiadomych przyczyn, może przez to że ostatnio gra się postaciami z szybką dyspozycją roamowania, a orianna jakby nie patrzeć tak cienko wygląda przy tfie/ahri/lb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...