Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JavaFX i błąd z comboboxem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zacząłem się ostatnio bawić JavaFX i mam bardzo nie miły problem. Mam sobie jakiś tam Pane w głównej aplikacji i daje Comboboxa i jeżeli rozwijam go to dzieje się dziwny problem border z tego Pane zostaje ucięty z nadmiarem i jeszcze "duplikuje tło ". Screen: https://www.dropbox.com/s/2iy5dmsxpsd66ck/Zrzut%20ekranu%202015-03-03%2020.56.17.png?dl=0

Jak ktoś zna rozwiązanie problemu był wdzięczny za rozwiązanie tego oto dziwnego problemu.

Aplikacje testowałem na 2 lapkach i to samo. Jeżeli zamienię tło z obrazka na zwykły kolor to jest tak samo.

Pozdrawiam 

Dawid.

Opublikowano
Panowie udało mi się rozwiązać ten błąd w prosty a za razem dziwne rozwiązanie zamiast ustawiać obrazek jak tło w CSS należy ustawić to w pliku głównym np. Main.java w następujący sposób :

root.setStyle("-fx-background-image: url('ścieżka do obrazka który ma być jako tło ')");

Jak ktoś zna inne rozwiązanie podać zawsze może :)

Pozdrawiam leniwy

Dawid

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...