Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LTE Lenovo S8 Orange

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam tableta Lenovo S8 (od Orange) z LTE- mam kartę i wgl i moje pytanie jest takie: Jak włączyć to LTE? Co musze zmieniać w ustawieniach itd. 

Może ktoś też ma od nich tego tableta i wie czy trzeba dokonywać jakiejś opłaty aktywacyjnej? Przysyłają coś na meila czy jak?

AWLtTwd.png.b8c418cb383347077c6bdc09f70989cb.png

Opublikowano

W ustawieniach sieci musisz ustawić na automatyczny tryyb przsyłu danych albo na "tylko LTE"- nie wiem czy to dokaladnie tak wygląda ale powinno być coś takiego na 100% 

Koleją rzczą jest czy jesteś w zasięgu LTE i czy tablet nie ma zablokowanego LTE.

Bo bylo kila takich akcji ze sprzet mial lte ale zablokowany z jakiegos tam powodu

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie mam pojęcia ale z reguły takie sytuacje zdarzają się rzadko, parę razy tylko się z takim czymś spotkałem, że miał ktoś telefon chwalący się LTE jednakże LTE było na nim zablokowane. 

Najlepiej jest sprawdzić zasięg LTE i gdzieś odległości 1 lub 2 km od nadajnika odpalić neta z włączonym automatycznym wyszukiwaniem sieci.

W play masz LTE tylko do 80 Mb/s.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Ponawiam

Bankowo nie masz zablokowanego.

W ustawieniach, w sieciach komórkowych będziesz miał do wyboru WCDMA/HSPA (albo 2g/3g), czy jakoś tak. Wybierz LTE (albo 4g) i powinno śmigać. Podkreślam, że Orange ma tragiczny zasięg LTE. Na wsi, czy coś w tym stylu, nie złapiesz sygnału 4G.

W play masz LTE tylko do 80 Mb/s.

Co ma play do tego tematu?

Opublikowano

Bankowo nie masz zablokowanego.

W ustawieniach, w sieciach komórkowych będziesz miał do wyboru WCDMA/HSPA (albo 2g/3g), czy jakoś tak. Wybierz LTE (albo 4g) i powinno śmigać. Podkreślam, że Orange ma tragiczny zasięg LTE. Na wsi, czy coś w tym stylu, nie złapiesz sygnału 4G.

Co ma play do tego tematu?

Dodałem tylko dla jasności, bo większość myśli, że jeśli lte to w predkości 150 ;) 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Dodałem tylko dla jasności, bo większość myśli, że jeśli lte to w predkości 150 ;)

Dla jasności, w mało którym miejscu osiągniesz w Polsce 80 mb/s, a technologia LTE pozwala na prędkości do 300, jak już jesteśmy tacy szczegółowi ;) Poza tym, Play oferuje te same prędkości, co konkurencja, więc dalej nie rozumiem, o co ci chodziło?

Opublikowano

play ma tylko lte do 80 mb/s 

Ja przykladowo mam plusa i osiaga mi predkości dochodzące do 100 mb ;) 

Wiem co mówię bo miałem obydwa internety. 

I nie wiem czego się czepiasz.

zamykam dyskusje na ten temat.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

play ma tylko lte do 80 mb/s

Ja przykladowo mam plusa i osiaga mi predkości dochodzące do 100 mb ;)

Wiem co mówię bo miałem obydwa internety.

I nie wiem czego się czepiasz.

zamykam dyskusje na ten temat.

Pokaż mi, gdzie pisze, że ma do 80.
Opublikowano

Pokaż mi, gdzie pisze, że ma do 80.

na stronie producenta.

No a teraz żeby Ci było łyso buraczku proszę ss 

oekdn.png

Nawet nie 80 a 70. Tak jak mówiłem nie mam zamiaru dyskutować z osobą, która się nie zna i usiłuje coś komuś udowodnić a jedyne co udowadnia to to, że się nie zna.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

na stronie producenta.

No a teraz żeby Ci było łyso buraczku proszę ss

oekdn.png

Nawet nie 80 a 70. Tak jak mówiłem nie mam zamiaru dyskutować z osobą, która się nie zna i usiłuje coś komuś udowodnić a jedyne co udowadnia to to, że się nie zna.

Dziękuję i przepraszam, że nie umyślnie wpajałem ci nieprawdę. Każdemu zdarzają się błędy - jesteśmy tylko ludźmi. Nie wiedziałem o takim ograniczeniu. Tylko dalej nie wiem, co ma limit play do tematu? :O

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...