Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel i5

r3k7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki wybrać intel i5? nie najtańszy ale nie najdroższy, do 8gb ramu, płytę głowną dobiorę. 

nie wiem od czego zacząć szukanie takiego i5 więc proszę pomocy xD 

+ mam pytanko, procesory są generalnie mało awaryjne prawda? opłacalnym jest kupić używany procesor + nową płytę głowną i ram? 

czy ram także używany? 

jeśli ram i procesor używany to dobry pomysł, wtedy mógłbym sięgnąć po jakiś mocniejszy procek. 

Opublikowano

hmm no zakładając że ram to z 300zł, płyta głowna kolejne 300, to powiedzmy do 700, 800 procesor, chyba, ze jest duza roznica pomiedzy procesorami o zalozmy, 100zł droższymi to dołoże. 

^ten aż 900zł, ale to już coś bardzo porządnego? 

Opublikowano

hmm no zakładając że ram to z 300zł, płyta głowna kolejne 300, to powiedzmy do 700, 800 procesor, chyba, ze jest duza roznica pomiedzy procesorami o zalozmy, 100zł droższymi to dołoże. 

^ten aż 900zł, ale to już coś bardzo porządnego? 

ramy 8gb kupisz uzywane do 200zl, jak nie mniej

mobo do krecenia i5 2500k kupisz juz od 200zl

cep to wydatek ponad 600zl, ale jesli myslimy o oc jest to oplacalny wybor

­

Opublikowano

nie myslę o oc w tym momencie, gdyż nie kupuję customowego chłodzenia, co do mobo - 200zł ale używana, zakładam iż. przejechałem się już raz na używanej części i po prostu wolę kupić nową... 

zakładając, że chciałbym nagrywać/streamować lola (niezbyt wymagająca gra) wymagałby ten procesor podkręcania? (wydaje mi sie ze nei ale  dla pewnosci pytam) 

+ czy karta graficzna wplywa na jakosc nagrywek? w sensie, jesli grafika odpali co tam chcę na 60 fps na max ustawieniach - mając dobry procesor jakość nie spadnie? (wiem ze to brzydko napisałem ale rozumiesz o co mi chodzi?) 

czy taktowanie ram w przeznaczeniu wyżej opisanym ma znaczenie? 

@XJ9 co powiesz na 

Intel Core i5-4690K? 

kurcze w ogóle nie wygląda na to żeby ktokolwiek sprzedawał używane procesory.. 

Opublikowano

Jak chcesz kupić 4690k to licz się z kosztami procka (1000zł) + mobo (350zł) + chłodzenie (150zł) a sam procek to nic, liczy sie jeszcze gpu ^^

Opublikowano

gtx 560 posiadam, nie wydaje mi sie ze potrzebuję nowej 

tzn moze i tak ale obecnie jedyny powód dla którego nie mam stałych 60 fps to c2d 3,0ghz xD  tylko jak siedze w bazie i nic sie nie dzieje , dopiero wtedy mam stałe 60 

Opublikowano

Pojedź na iem to ulżysz sobie bo będzie Crucial M550 za 200zł, Ram 8gb za 180zł, a chłodzenie Bequiet za 65zł oraz płyte B85 za 180zł.

Opublikowano

Pojedź na iem to ulżysz sobie bo będzie Crucial M550 za 200zł, Ram 8gb za 180zł, a chłodzenie Bequiet za 65zł oraz płyte B85 za 180zł.

serio mówisz? dasz link do źrodła? bo nie chce z siebie debila robić prosząc kogoś o zakup tego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...