Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FAQ TeamSpeak 3

CannzasRCK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

FAQ TeamSpeak 3, czyli często zadawane pytania i odpowiedzi.

1. Jak dezaktywować domyślne dźwięki klienta TeamSpeak3 ?

- Przejdź do: "Settings -> Options -> Notifications -> Sound Pack Sounds deactived"

2. Jak utworzyć swój tymczasowy? (Jeśli serwer daje taką możliwość)

- Wybierz w dziale Strefy Tymczasowej "Create Channel" i wpisz nazwę kanału.

3. Nie słyszą mnie inni, z jakiego powodu ?

- Prawdopodobnie masz wyciszony mikrofon, lub wybrany w ustawieniach inny mikrofon niż swój, w tym celu otwórz zakładkę "Self" a następnie wybierz "Activate Microphone", jeżeli to nie pomoże przejdź do "Setting -> Options -> Capture" a następnie zmień "Capture Device", jeżeli i to nie pomoże, spróbuj z panelu sterowania w dźwięku zobaczyć czy nie masz tam wyciszonego mikrofonu.

4. Jak mogę dodać - do zakładek/ulubionych ?

- Przejdź do "Bookmarks -> Add Bookmark" następnie kliknij: "Apply -> OK"

5. Jak zmienić swój Nick ?

- Sposób 1: Kliknij 2x LPM na sowim nicku a następnie wpisz nowy, Sposób 2: Wejdź w zakładkę "Connections -> Connect" i w polu "Nickname" wpisz swój Nick.

6. Jak zmienić wygląd klienta TeamSpeak3 ?

- Wybierz zakładkę "Design" a następnie wybierz wgrany przez ciebie styl z działu "Look and Feel"

7. Jak włączyć status AFK ?

- Otwórz zakładkę "Self" i wybierz "Set Away"

8. Jak dezaktywować mikrofon lub głośniki ?

- W celu dezaktywacji/aktywacji mikrofonu, w lewym górnym rogu naciśnij przycisk z przekreślonym mikrofonem lub mikrofonem oznaczonym znakiem "OK", w celu dezaktywacji/aktywacji głośników naciśnij w tym samym miejscu na przekreślony głośnik, lub w celu aktywacji - naciśnij na niego jeszcze raz.

9. Jak ustawić avatar ?

- Kliknij na swoim nicku PPM, wybierz opcję "Set Avatar", a następnie wybierz swój obrazek.

10. Jak edytować ustawienia swojego kanału ?

- Kliknij PPM na swoim kanale, a następnie wybierz opcję "Edit Channel" - Teraz możesz odpowiednio ustawić opcję swojego kanału, od jego tytułu po hasło.

11. Jak zarządzać użytkownikami na swoim kanale ?

- Wystarczy że na swoim kanale klikniesz PPM na danym użytkowniku, i wybierzesz mu odpowiednią opcję, np. "Mute Client", "Add as Blocked".

12. Jak uniknąć powtórnego wpisywania hasła na kanał do którego znam hasło ?

- W zakładce "Security" wybierz "Save channel Password"

13. Jak otworzyć drugi serwer TeamSpeak w nowej karcie ?

- W zakładce przy łączeniu się z danym serwerem, naciśnij przycisk "Connect in new Tab", lub w "Bookmarks", kliknij PPM na danym serwerze i wybierz opcję "Connect in new Tab"

14. Dlaczego nie mogę pisać na niektórych kanałach lub do niektórych użytkowników ?

- Prawdopodobnie nie posiadasz odpowiedniej do tego rangi/uprawnień.

15. Jak sprawdzić aktualizacje i uaktualnić klienta TeamSpeak3 ?

- Wybierz zakładkę "Help" a następnie naciśnij "Check for Update".

16. Jak aktywować rozmowę przez mikrofon trzymając dany przycisk na klawiaturze ?

- Wybierz zakładkę "Options -> Capture", kliknij "Push to Talk" a następnie wybierz klawisz którym chcesz mówić.

Jeżeli chcecie coś tutaj dodać/poprawić proszę pisać.

01253622875045164679.jpg

Uwaga na bandziorów z internetu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmacniać swoje szeregi.

Opublikowano

Jak wyłączyć animowane avatary : Settings -> Options -> Design -> Animated GIF support.

Jak włączyć widok flag?: Settings -> Options -> Design -> Display country flag on client.

Jak włączyć czyszczenie pamięci i adresów url po wyjściu z serwera?: Settings -> Options -> Security -> Zaznaczamy Clear Cache on exit i Clear URLs on exit.

Jak zwiększyć linię chatu: Settings -> Options -> Chat -> Maximum number of lines.

Opublikowano

Moim zdaniem to FAQ jest zbędne, takich postów jest MASA :)

Ale komuś może się przydać :)

A moim zdaniem twój post jest zbędny.

@topic dodaj to co napisałem.

Opublikowano

­nic niestety nie edytuję, bo dostałem na tamto konto Perma niestety a to moje nowe ;)

­46883540656645472816.png

Opublikowano

­nic niestety nie edytuję, bo dostałem na tamto konto Perma niestety a to moje nowe ;)

Czyli zawiniłeś jak dostałeś perma, multi konta są zabronione :)

Opublikowano

­

Czyli zawiniłeś jak dostałeś perma, multi konta są zabronione :)

wyrąbane mam w tego perma ;)

Wiesz ile już kont miałem ogołem z 26.

takze temat do kosza bo z wami sie nie da dogadac bayo

­46883540656645472816.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...