Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie parametry dla servera/reklama?

SkyMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 

Zamierzam postawić server MU 

I mam kilka pytań

Wersja niestety nad tym się nie zastanawiałem, jeśli będzie potrzeba zakupie je.

Najbardziej mi chodzi o exp i drop....

Co myślicie o expie 2000? i dropie 30? ale staty zostają, przy tym ubicie golda byłoby możliwe na 30rr?

Ogólnie chciałbym postawić server pod bite o zamek i inne.. 

Jeśli chodzi o DONATE, możliwy tylko VIP ale jeszcze się nad tym zastanawiam..

Oczywiście zakup VIPa dopiero po 2 miesiącach aby każdy miał równe szanse, jeżeli bym się na niego zdecydował

I czy istnieją strony/fora aby można wykupić reklamę pod server?

Liczę na wasze komentarze 

Dziękuje 

Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli chcesz postawić serwer to zainwestuj w dobre pliki które będą w większej części odbugowane do sezonu 6. Jeżeli chcesz się bawić w wychwytywanie każdego błędu to polecam ex700 +.

Dalej. Co do ustawień. Myślę że exp 250 - 500 będzie dobry. Dlaczego ? A no dlatego że pewnie chcesz otworzyć subserver VIP który będzie dostępny za $$$$, idąc dalej, mamy jeszcze różne dopalacze expa typu Seal'e , Pandy, Ringi etc. To też daje niezłego kopa do zdobywanego expa.

Co do dropu... Hmm.

Maxymalnie gdzies 20 % ? Oczywiście dodać do dropu jakieś boxy z których leciały by jakieś Jack'o buffy lub Cherry Blossom, oczywiście z możliwością wydropienia kamienia (Rozumiem że blessy i soule będą walutą, lub też inne kamienie).

Rozwinął bym również możliwości handlu poprzez jakiś Auction House lub po prostu Targ na stronie serwera, odpowiednio za Soule lub Blessy (tutaj będzie potrzebny odpowiedni skrypt).

Co do samego wyglądu. Nie polecam edytować skinów mapy, typu ognista lorencia etc. Dlaczego ? Zabija to cały klimat gry. Osobiście nie raz lubie sobię postać w lorencii o po prostu popisać z kimś lub potrade'ować.

EVENTY, EVENTY i jeszcze raz EVENTY !

W razie możliwości, raz na tydzień można przeprowadzać jakieś eventy, czy to nawet za złamaną paczkę 10 B lub S, zawsze to jakiś zarobek dla gracza.

Jak na razie mało widziałem serwerów, gdzie są przeprowadzane eventy z własnej woli administracji, częściej jest to już wymuszane przez graczy.

Co do reklam. Możesz śmiało zgadać się z administratorami serwerów TeamSpeak lub innych pomniejszych serwerów gier, bądź forum. Oczywiście możesz się zareklamować tutaj na MPCForum w odpowiednim do tego dziale.

Tyle od mojej osoby. Mam nadzieję że chociaż trochę Ci pomogłem :D
W razie czego, napisz PW.

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Dziś patrzyłem na IGC Network pliki... hmmm wychodzi okolo 1300zł + ich pomoc+ aktualizacja s6e3. Bardzo bym chciał S2 jest mega ale niestety nikt sie juz nie bawi.

VIP dlatego ze poprostu nie chce sprzedawać item bo to byłaby gra bez sensu, to chociaż VIP by /moze/ utrzymywał server..

Eventy jak najbardziej na tak :) A exp no nie wiem czy 200-500 czy to dobry pomysł hmmm zobaczymy jak sie inni wypowiedzą.

A wiesz mi chodzi o reklamę płatną np jakiś banner na gorze coś w tym stylu

Ale dziekuje za odp 

Pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...