Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grupa skanlacyjno-fansuberska szuka ludzi

Mariko Tsukasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka.

Jestem z grupy skanlacyjno-fansuberskiej Maneki Neko.

Otwieramy właśnie rekrutację i chciałbym zaprosić do nas wszystkich chętnych.

Zajmujemy się tłumaczeniem mang i anime z języka angielskiego, lub japońskiego.

Na początku marca będziemy obchodzić drugie urodziny, więc znamy się na naszej robocie

i chętnie przyuczymy zupełnych nowicjuszy, którzy chcą spróbować swoich sił.

Potencjalnych zainteresowanych zapraszam na naszą stronkę, lub do mnie na priv.

Postaram się odpowiedzieć też na ewentualne pytania w tym temacie.

rekrutacja_2015.jpg

Opublikowano

Siemka.
Jestem z grupy skanlacyjno-fansuberskiej Maneki Neko.
Otwieramy właśnie rekrutację i chciałbym zaprosić do nas wszystkich chętnych.
Zajmujemy się tłumaczeniem mang i anime z języka angielskiego, lub japońskiego.

Czy to tłumaczenie z japońskiego wygląda jak u wbijam z absolute duo? Przykładowa praca porównawcza? Nikt w ciemno nie wejdzie.

Opublikowano

Jakie mangi tłumaczymy z japońskiego? 
Tłumaczymy taką mangę jak "Deathtopia". Gdzie po angielsku jest 8 rozdziałów, a my na swojej stronie już mamy 14 rozdziałów. 

Tak, więc bardzo zapraszam do grupy.

Może nie zgłoszę się na tłumacza bo zwyczajnie nie potrafiłbym przekładać z japońskiego, ale za link do mangi dziękuję.

:D

// Bardzo fajna strona, łatwo i płynnie się scrolluje/przełącza chaptery. Czemu wcześniej o was nie słyszałem? :)

// Macie może powyższą mangę w języku angielskim? Nie lubię czytać po polsku :c

Manga zacna, może nie jakaś super kreatywna/oryginalna ale całkiem szybko ją pochłonąłem. Polecam!

417711489342956987022.png

Opublikowano

@TheMadMan9512

Niestety, ale nie tłumaczymy mang na język angielski. 
Powód? Aktualnie brakuje nam ekipy do kilku projektów głównie to edytorów jak i dużo projektów chcemy zacząć wydawać. Jeśli była, by możliwość przeczytania Deathtopia w języku angielskim to tylko, jeśli jakaś grupa angielska zacznie wydawać bądź będziemy mieli dużo osób wolnych w grupie i jakaś osoba chętnie zajmie się edycją owego projektu, bo z tłumaczeniem/korektą/QC raczej problemów, by nie było. 
Czemu o nas nie słyszałeś? Jeśli oglądasz mangi na innych stronach takich jak cm czy ao to na pewno widziałeś nasze wydania, ale pewnie nie zauważyłeś czyje są. 

Jeszcze chciałbym ogłosić, że poszukujemy redaktorów, którzy zajęli, by się recenzowaniem/pisaniem opisu do mang jak i anime. I wiadomość taka na 5% może w niedalekiej przyszłości kupimy licencje jakiejś mangi i ją wydamy, aktualnie nad tym myślimy i, jeśli wszystko pójdzie dobrze to skontaktujemy się z japońskim wydawnictwem. 
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...