Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Taka maszyna na serwer TeamSpeak3?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy taka maszyna uciagnie TeamSpeak3 srednio online 300 osób, musicbota na maszynie oraz java botem?

Jest to VPS na biznes-host, oferte sam zrobilem.

Procesor: 4 x 3.4 Ghz (Architektura - Intel i7 4770 / Intel E5-2650)
RAM: 8GB
DYSK: 50GB
LACZE: 100Mbit
Opublikowano

Uciągnie, lecz ochrona przed atakami jest dość słaba.

A polecisz jakis hosting lub konkretna oferte z serwerem na ktorym uciagnie 300 ludzi online, musicbot + java bot, a takze z dobrym anty-ddosem? ovh i soyoustart dedyki odpadaja, 200zl oplata instalacyjna ;c

Opublikowano

­Uciągnie spokojnie.

Aczkolwiek musisz liczyć się z tym, że zabezpieczenia same się nie zrobią :3

01253622875045164679.jpg

Uwaga na bandziorów z internetu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmacniać swoje szeregi.

Opublikowano

Żadne "zabezpieczenia" wykonane przez ciebie nie będą na tyle skuteczne aby powstrzymać masowe ataki, polecam lepszy hosting ^.^

Opublikowano

Ja posiadam w domu swój serwer wpięty pod pu bliczny adres. Miewałem sytuacje że zwieszało mi internet itp. Na szczęście posiadam router oparty na Debian7 + vyatta. Wystarczyło doinstalować apt-getem fail2ban i odpowiednio skonfigurować system. No i najważniejsze rulki firewallowe zrobić ;) Zapytanie na zablokowany port kończy się fiaskiem, Wszystkie popularne porty 22 21 433 itp. sa przeniesione na inne porty np. może to być zamiast 22 to 20022... Dodatkowo fail2ban 3 nieautoryzowane próby połączenia = automatyczny ban na dany adres ip.Zebrane adresy z logów zebrać w całość i sukcesywnie dodawać do host.deny w routerze. Tak wiem troche czasochłonne ale ma się pewien stopien bezpieczeństwa. Łączenie do usług w domu takich jak RDP, FTP, AD odbywa się za pomocą połączenia szyfrowanym tunelem VPN (klucz + cert). W port forwardingu i natingu nie musze nic miec przekierowane aby dobrać się do swoich usług.

Reasumując DOBRE ZABEZPIECZENIA = DOBRY SPRZĘT + WIEDZA jedyne co może zawieść to czynnik ludzki ;)

Opublikowano

Hosteam.pl 

Pierwszy pakiet z vps (openvz).

Wystarczy na +/- 200 osób oraz na bota typu (mbot).

--------------------------------------------------------------------

Hosteam.pl zagwarantuje Tobie i twojemu serwerowi ochronę[filtry itp.] od pakietu najtańszego[chodzi mi tu o vps].

MusicBot -> gametris.com [13 zł miesięcznie]

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

VMware jak sadzisz ze taka maszyna bedzie poprawnie działać to jesteś w błędzie. I nie próbuj byc glupio mądry bo jestes w błędzie.

Jezeli chodzi o hosteam. To mam spore doświadczenie i przy 300+ osobach + mbot + musicbot i www zadnen vps nie bedzie dobrze pracować. Dla serwera publicznego ktory ma dobrze działać a nie przy zakładaniu kanału za pomocą mbota 100 osob wyrzuci lub przy zwyklej pracy logować. Polecam kupic dedyka maszyne odseparowana ktora bedzie stabilna i bedzie mozna zaszaleć. Inaczej zapomnij o poprawnym działaniu. Jezeli bez mbota to polecam maszyny hosteam kvm. 1000 techników a go*** wiecie. Brak słów. Garstka tutaj tylko cos naprawdę ogarnia resztą to ...

Opublikowano

Jedynym wyjściem na wybranie to KVM lub VMWare aby mieć tą pełną wirtualizację.

Napiszę to ostatni raz.

VPSy z OpenVZ to serwery z zasobami do. Czyli te serwery są stworzone dla osób które, uczą się linuxowania, testują różne aplikacje webowe, mają na nich mini-projekty, dopiero potem wypuszcza się takie coś na platformy dedykowane.. Wszystkich moich znajomych zarówno i tych którzy pracują w dziedzinie IT właśnie korzystają z takich VPSów, takie VPSy to śmietnik nic innego.  I jeszcze jedno za 25zł to Wy (którzy chcą stawiać serwery publiczne za 25zł) zapomnijcie, że postawicie jakieś poważne serwery nie mając żadnego pojęcia nt. linuxa lub nawet działania tego systemu. Aby za coś się brać trzeba wiedzieć choć garstkę o tym co robimy. Nie wystarczy nam tylko perfekcyjna znajomość permisji w teamspeaku. Z tego co zauważyłem to w tym dziale to same tematy który VPS mam wybrać pod serwer do 30zł no litości... 

1385681103-U843596.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...