Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twink - poczatki mordu

Inga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po latach spędzonych w aionie ,nudzie i wszelkich innych emocjach postanowiłam powrocic do tej gry ale jako twink.

Czytałam na ten temat wiele ale i tez niewiele sie dowiedziałam. Nigdy nie robiłam jako takiego twinka by totalnie nim koksic dlatego teraz chce miec inny cel i nim pograc (na main osiagnełam juz mój cap ) Pytanie: czy da się na obecna chwile ,na Barusie grac twinkiem ? Czy poradzi sobie z lvl 55+ jesli będzie wykokszony w eq (kiedys było to mozliwe i twinki były nagminne  :p) ?

Troche sie pozmieniało (jest dostepne eq pvp za misje gdzie kiedys tylko były u npc ahh itp) i nie wiem czy ogolnie gra twinkiem jest mozliwa w tej chwili czy to szkoda czasu, po prostu nie wiem czy taka postac jest w stanie kogos zabic przy dostepności eq pvp i łatwiejszym jego zdobywaniu ? Proszę o odpowiedź najlepiej osob ktore sie w to bawiły (bawia) i maja jakies doświadczenie :)  z góry dzieks.

61lak2t0uwu1_t.jpg

Opublikowano

Hm sądzę że od patha z lvl capem 65lvl Twinki nie mają racji bytu. Sam twinkowałem na 50lvl kiedy był max 60lvl wtedy był sens teraz nie ma to sensu bo 1. Na mapach typu Gelka / Iggni / Silentra nie ma jakikolwiek ruchu. 2. Set PvP na 60lvl nie miał każdy bo był drogi a Twink miał full set na maxa z racji że był to tańszy koszt więc w takim PvP Twink miał szanse. Teraz na 65lvl dostajesz Set za kampanie praktycznie za free, set za BM (Battel Medaliony) robisz w 2-3 tyg ? Nie mówiąc już o ceramkach których aktualnie dzięki Eventowi na Reshancie możesz na samych instach zrobić 20-30 dziennie .... 

Więc moim zdaniem Twinkowanie nie ma najmniejszego sensu, dodatkowo w pathu 4.71 który wchodzi 25 marca lub 4.75 który będzie po nim Gelkmaros i Inggison zostanie podłączone do Serwera "dla początkujących" tzn. teraz na 50lvl nie mamy już tam wstępu ale lvl ten zostanie zwiększony do 55lvl czyli o Gelke i Iggni. Co prawdą wejdą nowe forty i bossy na tych mapach więc będzie tam się trochę luda przewijać ale tylko na Siege i w liczbie 200 +.

Tak więc moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu, kiedyś owszem można było się bawić :)

Opublikowano

Więc moim zdaniem Twinkowanie nie ma najmniejszego sensu, dodatkowo w pathu 4.71 który wchodzi 25 marca lub 4.75 który będzie po nim Gelkmaros i Inggison zostanie podłączone do Serwera "dla początkujących" tzn. teraz na 50lvl nie mamy już tam wstępu ale lvl ten zostanie zwiększony do 55lvl czyli o Gelke i Iggni. Co prawdą wejdą nowe forty i bossy na tych mapach więc będzie tam się trochę luda przewijać ale tylko na Siege i w liczbie 200 +.

Gelk i Ing już teraz są wpięte w Rookie Server. Można tam wejść nawet 10lvl ale nic nam to nie da, bo nie można tam włączyć Mentora. W 4.7+ zmieniają się siege, że moby nie będą miały 55, a 65lvl.

Moim zdaniem można twinkować ale tylko na arenkach lub Dredgionach męcząc dla zabawy nowych graczy. O ile nagle nie trafimy na premade 6 twinków w powiedzmy AP 50lvl, który można przekładać przez Account WH - wtedy jest płacz bo solo 6 innych twinków nie zabijemy. Na mapach się już nie opłaca. Nie ma z tego takiego funu jak kiedyś co stawiało się kiska w trudno dostępnym miejscu i męczyło nowych aż przybiegał jakiś 55lvl i zabijał na dwa hity. Teraz jeśli ktoś był na głównym serwerze i zabijesz go tam to najprawdopodobniej po chwili pójdzie na Rookie i tyle go zobaczysz do 55lvl. Chyba, że spotkasz go w Reshancie ale aktualnie tak szybko się expi, że nawet nie trzeba tam wchodzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...