Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradziez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

w Poniedzialek bylem z kumplami w sklepie i jeden z nich ukradl 3 glosniczki i tabake po czym zostal zlapany przy wyjsciu. Na kamerach widac jak stoimi wokol niego przy ladzie gdzie staly glosniczki przez co mielismy wczoraj rozmowe u dyra bo ten koles na nas lekko nagadal. Powiedzial ze my kazalismy mu to zrobic co nie jest oczywiscie prawda. Na kamerach jeszcze widac jak ja z nim sam stoje przy ladzie z glosniczkami, akurat staly tam gry i ogladalem sobie te gierki kiedy od kosil te glosniki. I teraz nie wiem czy mam przejebane za wspoludzial czy nie. I czy czeka mnie jakas sakcja z tym zwiazana.

61093c6efb.png

Opublikowano

Co ma do tego dyrektor jak to było w sklepie ? Jak dla mnie to nic nie powinno być, ale jeżeli ten typ nagadał im, że mu kazaliście to przez to mogą wyniknąć problemy.

Opublikowano

to on zrobił nie Ty, powiesz, że mówiłeś mu żeby tego nie robił i nic Ci nie zrobią. ;)

Opublikowano

Siema

w Poniedzialek bylem z kumplami w sklepie i jeden z nich ukradl 3 glosniczki i tabake po czym zostal zlapany przy wyjsciu. Na kamerach widac jak stoimi wokol niego przy ladzie gdzie staly glosniczki przez co mielismy wczoraj rozmowe u dyra bo ten koles na nas lekko nagadal. Powiedzial ze my kazalismy mu to zrobic co nie jest oczywiscie prawda. Na kamerach jeszcze widac jak ja z nim sam stoje przy ladzie z glosniczkami, akurat staly tam gry i ogladalem sobie te gierki kiedy od kosil te glosniki. I teraz nie wiem czy mam przejebane za wspoludzial czy nie. I czy czeka mnie jakas sakcja z tym zwiazana.

Weź drugiego kolegę i złapcie tego co ukradł te "głośniczki i tabake" i grzecznie wytłumaczcie mu, żeby się przyznał bo tak będzie lepiej dla was wszystkich. 

Mówiąc "grzecznie" mam na myśli serio tylko rozmowę bo jeśli ktoś z was przynajmniej by go szarpnął, to moglibyście tyko wpaść głębiej. 

Jeśli gość się przyzna i okaże skruchę (oddając to co ukradł) to nic mu nie zrobią. 

Zachowajcie się jak dorośli bo w tym przypadku to najlepsze wyjście.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

­

Co ma do tego dyrektor jak to było w sklepie ? Jak dla mnie to nic nie powinno być, ale jeżeli ten typ nagadał im, że mu kazaliście to przez to mogą wyniknąć problemy.

To, że szkoła tez odpowiada w pewnym stopniu za twoje wychowanie i dopóki się uczysz takie sprawy szkole musza być zgłaszane.

Opublikowano

Patrzyłeś na kradzież i nic nie zrobiłeś, czyli jesteś winny.

Btw: super kumple. Nie dość, że kradną, to jeszcze się nawzajem sprzedają.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Sklep znajduje sie obok szkoly

Patrzyłeś na kradzież i nic nie zrobiłeś, czyli jesteś winny.

Btw: super kumple. Nie dość, że kradną, to jeszcze się nawzajem sprzedają.

Kumpel to moze za duzo powiedzienia, przyczepil sie i poszedl z nami do sklepu. Skur*ysyn. Nie wiem wogole po co

Weź drugiego kolegę i złapcie tego co ukradł te "głośniczki i tabake" i grzecznie wytłumaczcie mu, żeby się przyznał bo tak będzie lepiej dla was wszystkich. 

Mówiąc "grzecznie" mam na myśli serio tylko rozmowę bo jeśli ktoś z was przynajmniej by go szarpnął, to moglibyście tyko wpaść głębiej. 

Jeśli gość się przyzna i okaże skruchę (oddając to co ukradł) to nic mu nie zrobią. 

Zachowajcie się jak dorośli bo w tym przypadku to najlepsze wyjście.

Gadalismy z nim, wczoraj jeden z nas 'wybuchl' i sprzedal kopa. Od poniedzialku zaczyna lekcje w nowej szkole.

W Piatek ten koles bedzie gadal z Policja. To jest moje zmartwienie :D

61093c6efb.png

Opublikowano

Ale byłeś przy kradzieży, WIDZIAŁEŚ TO NA WŁASNE OCZY, ŻE TWOI KOLEDZY KRADLI TE 3 GŁOŚNIKI, widziałeś te kradzieże przeglądając te gry. I nic z tym nie zrobiłeś, że kradli - tak?

edit: Posta Valky lajkuje, chłopak dobrze Ci to wytłumaczył

bez gif

Opublikowano

Art. 291. § 1. Kto rzecz uzyskaną za pomocą czynu zabronionego nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Art. 292. § 1. Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. W wypadku znacznej wartości rzeczy, o której mowa w § 1, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Jesteś nieletni?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...