Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie przejściówki - Podłączenie głośników do ps3

Beryfes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam problem z podłączeniem głośników pod swoją konsolę Playstation 3. Mam 2 głośniki podłączone do subwoofera, każdy głośnik ma dwa wtyki chinche. Subwoofer ma wyjście audio standardowe jak pod laptopa - jedna wtyczka. Do konsoli dołączony miałem kabel, gdzie z jednej strony jest wejście chyba optyczne a z drugiej 3 chinche, biały, czerwony i żółty.

Widziałem na pewnym forum sposób, jak to rozwiązać:

allgv9.png

Ten kabel odchodzący od konsoli mam, od głośników też, zostają te dwie przejściówki po środku. Proszę o pomoc, jakie jest to połączenie oraz od razu link do allegro najlepiej, gdzie mogę to kupić.

Znalazłem jedną z przejściówek chyba: 

mjp_jack_3,5_stereo_gniazdo-2xRCA_gniazd

W domu posiadam podobną, jednak zamiast tego samotnego wejścia mam wtyczkę do gniazda.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Linków niestety nie dam, bo internet niestety ledwo mi działa.

Masz taką przejściówkę, ale z wtyczką mały jack, tak? Jeśli tak, to robisz wszystko wg. podanego przez Ciebie obrazka, podłączach chinche, z drugiej strony podłączasz do tej przejściówki następną czyli obustronny żeński jack i do tego kabel od głośników.

W przypadku przejściówki dokładnie takiej jak na zdjęciu jest mniej roboty, z jednej strony chinche, z drugiej kabel od głośników i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...