Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp czy ps3?

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam do dyspozycji 1.1k i zastanawiam się czy kupić pleya czy kompa  będę kupywał w częściach 

Pentium G3420 chyba że dołoże 5dych do G3258 a jak nie to te 5dych dołoże do karty

2x4gb Ram HyperX CL9

GigaByte  GA-H81M-DS2

Karta  i o tuż  to  co do karty mam budżet na kartę MaX 350zł żeby najnowsze gry działały

Zasilacz Termaltake Lite Power Black 600W

Obudowa Brutus 410

Dysk 160gb bo akurat mam po starym kompie 

chciałbym na tym kompie pograć z GTA V FIFE 15 Watch Dogs i The Crew 

chyba że kupię pleya z grami wyżej wymienionymi  

jakby kogoś to interesowało to mój monitor LG FLATRON M2094DJ

a czy komp będzię wydajniejszy od pleya ?? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Wydajniejszy będzie na 100%, co do karty... Za 350zł powinieneś dostać używanego Radeona HD 7770/Geforca GTX650, one powinny spokojnie wystarczyć do pogrania w te wymienione tytuły, aczkolwiek zainwestowałbym więcej w jakiś procesor 4rdzeniowy, I5 lub coś...
Btw. The Crew nie wyszło na PS3, ani nigdy nie ma wyjść.. :P

Opublikowano

G3258   bdb procesor, jeżeli byś zainwestował w porządny cooler i podkręcił go do 4,2-4,5 masz podobną wydajność w grach jak niektóre i5 :)

ps3 juz sie raczej nie opłaca kupywać :P

Opublikowano

Core 2 Quad to inna podstawka, musiałbyś dodatkowo wymienić płytę główną... Poza tym, przy starej podstawce możliwości rozbudowy masz bardzo małe, o ile jakieś w ogóle są, więc ja bym został przy tym Pentiumie, w przyszłości przesiadł się na I5/I7.

Opublikowano

no tak tak wiem ale to dopiero na gwiazdkę sobie na to pozwolę żeby kupić i5 myślę o i5 4690k i R9 280x  chyba że GTX 960 JetStream 

ps: to mam dokładać do karty te 50zł czy do proca ??? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Te dwa procesory są bardzo podobne (O ile nie takie same), jeżeli nie chcesz w przyszłości robić OC na nim, to kupuj 3420.

Opublikowano

narazię nie chcę się bawić w OC ale jak kupię i5-tkę to napewno to zrobię 

a czy taki zestawik 

G3420

HD 7850

8gb ram 

nada się do grania w gry takie jak GTA V,GTA IV The Crew Watch Dogs FIFA 15  i na jakich rodzielczości bedę mógł grać spokojnie bez ścinek ?

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Nada się, co do rozdzielczości czy ustawień graficznych ciężko mi powiedzieć, ale karta graficzna jak najbardziej na średnich/średnio-wysokich (Według wymagań, nie wiem jak to będzie w praktyce, najlepiej żeby ktoś kto ma tą kartę/procesor się wypowiedział).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...