Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potwierdzenie wieku informacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jeżeli na stronie są obrazki/gify nie ocenzurowane lub tekst o treści erotycznej to czy muszę przy wejściu użytkownika na stronę informować o tym że musi mieć ukończone 18 lat? także jeszcze jedno pytanie iż jest to strona z memami to czy mogę się jakoś wyprzeć praw autorskich dodanych obrazków/gifów? w sensie że nie odpowiadam za nie i za kogo zostały one dodane? chodzi mi o to aby ktoś z dupy oskarżył mnie o kradzież praw autorskich to jak mogę się wyprzeć temu?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Owszem możesz się wyprzeć.Jeżeli jesteś administratorem dodaj prosty tekst do regulaminu "Nie ponoszę odpowiedzialności karnej za treści udostępniane na stronie przez użytkowników" albo "Użytkownik publikując dany obrazek jest świadomy o odpowiedzialności karnej,jeżeli nie posiada uprawnień do publikacji"... i po problemie;)

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

@DesperekPL

Chodzi mi o to czy jest to wymagane jeżeli na stronie są wyświetlane takie rzeczy czy nie muszę? chodzi mi o to od strony prawnej czy muszę czy nie bo czasem taki 'landingpage' odstrasza ludzi ;p aktualnie mam, ale nie chce mieć ;D

Opublikowano

raczej nie musisz, wystarczy gdzieś napisać, ze strona może zawierać treści erotyczne.

ale np. na jebzdzidy są (lub były) różne takie rzeczy a nie ma zadnego ostrzezenia.

Opublikowano

Okej, czyli wystarczy że napiszę regulamin gdzie się np, wystrzegam praw autorskich i że strona może zawierać treść erotyczną. OK, wielkie dzięki za informację wszystkim, pozdrawiam i dla każdego po lajku poleciało ;) można zamknąć temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...