Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sa:MP 0.4 wprowadza wiele zmian !

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla osób które jeszcze nie wiedzą. Wersja SA:MP 0.4 pojawi się wkrótce.. Ekipa tworząca SA:MP bierze się do roboty nad kolejną wersją bardzo dobrego multiplayer'a do Gta san andreas.

Tutaj news ze strony gtasite.net

Na tę chwilę brak oficjalnej aktualizacji San Andreas Multiplayer, ponieważ wszystkie udostępniane wersje są w wydaniu kandydującym (Release Candidate). Co nie oznacza, że nie mogą być stabilne.

Mimo wszystko zmian jest naprawdę sporo, a najważniejsze z nich znajdziecie poniżej:

- dodano możliwość zmiany czcionki
- dodano ponad 300 nowych obiektów
- dodano animację łowienia w spoczynku
- funkcja SelectObject() działa teraz także na obiektach bez kolizji
- tabela wyświetlająca graczy od teraz dostosowuje się do rozdzielczościgry
- dodano funkcję DisableRemoteVehicleCollisions(), która wyłącza kolizję z samochodami prowadzących przez innych graczy
- dodano system ciasteczek przy połączeniu do serwera, ma to wyeliminować napływanie wielu informacji fałszywych połączeniach
- poprawiono wykrywanie kolizji przez kamerę przy obiektach dołączonych do pojazdów
- poprawiono ogólne wyświetlanie obiektów przy ustawionych dystansie rysowania na ponad 300
- dodano strefy pogody, co wyeliminowało padanie deszczu w interiorach
- synchronizaca pojazdów powinna od teraz być płynniejsza
- dodano funkcje GetPlayerPoolSize()/GetVehiclePoolSize(), które zwracają aktualny maksymalny playerid/vehicleid na serwerze
- od teraz serwer może pomieścić maksymalnie 1000 graczy

Niestety lata świetności tego przepięknego multiplayera dawno minęły chociaż wciąż stara się aby było jak dawniej.
Pamiętam wersje 0.3a (To była pierwsza wersja Multiplayer w san andreas) na jakiej grałem. Grało się cudnie. Było wtedy inaczej. Bardziej ogarnięci ludzie, mili  (Teraz przeklinają na każdego co nie jest zbyt dobre :/) Były wtedy najlepsze akcje jak na 100 slotowym serwerze był dwie grupy 50 na 50 walka. Wroga grupa przejęła baze (Te superaśne bazy ;3) i my musieliśmy im tą baze odbić. Więc jedni jechali samochodami a my lecieliśmy helikopterami (Po 4 osoby w jednym) Oni strzelali w nas bazookami przez co było trudno nad ich bazą stanąć. Po czym 30 graczy wyskoczyło z helikopterów i lecieliśmy na spadochronach w ich stronę. Drugie 20 osób nadjechało do ich bazy samochodami i czekali aż my im otworzymy. Ale była walka. Ostatecznie wygraliśmy. Został ich szef uciekł do garażu ale zapomniał że przed garażem był przycisk gdzie można było zamknąć wejście do garażu. Zamknęliśmy go tam i mieliśmy funna niesamowitego. To był czasy ;3
Ogólnie grałem ostatnio w SA:MP i moim zdaniem teraz za dużo graczy którzy przeklinają na każdego, zapytasz się o coś, a oni odpowiadają 'twoja stara' dziecinne zachowanie..
Oczywiście w sa"mp znajdują się także normalni super graczy dzięki którym sa:mp jeszcze nie upadł :)

Opublikowano

Co ty gadasz? widziałeś w ogóle ile serwerów jest SAMP? i ile ludzi siedzi na nim weź sobie taki N4G tam ponad 500-600 osób siedzi w godzinie szczytu. 

Co do aktualizacji SAMP z tych rzeczy jestem zadowolony:

- dodano system ciasteczek przy połączeniu do serwera, ma to wyeliminować napływanie wielu informacji fałszywych połączeniach

Wreszcie nie będzie mi padać w biznesie, tylko czekać aż wypuszczą aktualizacje.

Opublikowano

Co ty gadasz? widziałeś w ogóle ile serwerów jest SAMP? i ile ludzi siedzi na nim weź sobie taki N4G tam ponad 500-600 osób siedzi w godzinie szczytu. 

Co do aktualizacji SAMP z tych rzeczy jestem zadowolony:

Wreszcie nie będzie mi padać w biznesie, tylko czekać aż wypuszczą aktualizacje.

Nie znalazłem tego serwera w wyszukiwarce serwerów samp ;-; Wyszukiwało mi jakieś ruskie, niemiecki i dwa polskie serwery na których grało 20 graczy.

Opublikowano

No źle szukasz, wpisz sobie w google N4G i zobacz ile ludzi gra na nim, najwięcej ludzi chyba gra przeważnie na serwerach RP niż na DM.

Opublikowano

Bullet Crasher nie naprawiony >:3 . Nadal moge trolować znienawidzonego head admina pewnego serwera : D SK kicker ro kc tez nie naprawione wiec moge wywalac hackami innych w powietrze. Niewidzialnosc i tornada aut nie naprawione.Świetne info dla cheatera (mnie) : 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...