Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamowanie na Twitch.tv i HitBox.tv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 1 marca mam nowy Internet 60 MB/s, 6 MB/s uploadu - wystarczająco, żeby streamować w HD 3500KB/s, 2,5 MB/s zostaje ofc na Counter-Strike:GO. Zacząłem streamować na twitch.tv i strasznie cięło, chociaż pole miałem cały czas na zielono i w ogóle nie traciłem klatek. Przeszedłem na hitbox.tv i poezja, wszystko ładnie pięknie nie zacina, delay 3-5 sekund po prostu pięknie. Czy na prawdę ten twitch.tv wypiął d*** na nowych streamerów? Jak mam zdobyć na twitchu 500 oglądających, żeby dostać partnerstwo skoro są takie cholerne lagi? Streamuję w 1920x1080 16:9 3,5 MB/s więc maksymalna prędkość, 0 straconych klatek zielony kwadracik wszystko ładnie - ale tylko na hitboxie. :(

CPU: Intel Core i5-3350P 4x 3.10GHz

GPU: GeForce GTX 660

SSD: Gigabyte 500 GB

RAM: 4 GB (Soon 8GB overall)

Dodam, że przy streamowaniu na hitboxie wszystko jest ślicznie, procesor 50% użycia przy graniu w CS'a + OBs w HD. Na Twitchu zmniejszenie rozdzielczosci nawet dwukrotnie nic nie pomaga. Czy jest jakiś sposób, żeby ominąć te lagi na twitchu? Już może być te większe opóźnienie, ale jak wiadomo na twitchu sporo więcej osób ogląda niz na hitboxie. Co zrobić, co zrobić? :(

Opublikowano

Mysle, ze powinienes bardziej zglosic sie w jakims dziale technicznym lub cos w ten desen, bo chociaz znamy sie tutaj na CS'ie, to pewnie bardzo malo % odwiedzajacych ten dzial w ogole streamuje.

Ramu masz troche malutko, tylko 4gb. Tobie wszystko tnie czy twoim ogladajacym?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...