Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Expelled from Paradise - Wygnani z raju

armoro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

157572.jpg

Oglądaliście może ten film? To produkcja oryginalna, która co prawda arcydziełem nie jest, ale na pewno pozytywnie się wyróżnia od wielu przeciętnych anime.

Jest to anime S-F opowiadające o czasach postapokaliptycznych, w których wielu ludzi pozbyło się swoich prawdziwych ciał na rzecz istnienia w formie cyfrowej, czyli zostali podłączeni do systemu komputerowego co miało być dla nich rajem.

Niestety uważam, że w tym filmie ewidentnie czegoś brakuje, a samo wykonanie również nie stoi na najwyższym poziomie. Zakończenie natomiast pozostawia pewien niedosyt.

Na pewno największe zalety to animacja i walki, które szczególnie blisko końca były bardzo efektowne (przynajmniej jak porównać do średniej w anime). Sceny akcji to zdecydowanie duży plus, ale było ich niewiele.

Odnośnie charakteru głównej bohaterki to mimo, że nie zachowywała się jak typowa tsundere to jednak spodziewałem się innej postaci (bardziej dojrzałej i profesjonalnej) i to głównie z powodu pierwszych minut filmu. Wtedy jej charakter był jakby inny.

Jednak miała swój urok i można łatwo ją polubić.

7/10

Opublikowano

Muszę oblukać, a nuż się spodoba. Dzięki za podanie :D 

Opublikowano

Kreska na początku mnie konkretnie odstraszała, ale jako że to dzieło Urobuchiego to zbyt długo nie zwlekałem.

Nie żałuję, zachęcam gorąco do oglądania. Anime ma swój klimat, wpadające w ucho soundtracki i całkiem odważną kreskę, chociaż nie wiem czy tak można nazwać grafikę 3D. xD

Bohaterka, Angela Balzac moim zdaniem nadrabia tutaj za zbyt prostą fabułę i miejscami powiew nudy.

np. wycieczka po pustyni

Cóż, moja ocena to gorąca siódemka, jak na movie bez głębszego sensu myślę, że i tak wyszło bardzo dobrze.

Oryginalna japońska nazwa anime: Rakuen Tsuihō

//Urobuchi stracił w moich oczach za to co zrobił Angeli..

9d1d00a1ad7fe0ee91cdb3cfa449a63413954287

xD

//31. EONIAN -English Ver.

Polecam przesłuchać.

Na koniec dodam, że ta Angela mi się bardziej podobała :<

8GfhdYC.png

Jak z niej zrobili nastolatkę z biustem o rozmiarze arbuza to myślałem, że umrę na kaszel xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

Kreska na początku mnie konkretnie odstraszała, ale jako że to dzieło Urobuchiego to zbyt długo nie zwlekałem.

Nie żałuję, zachęcam gorąco do oglądania. Anime ma swój klimat, wpadające w ucho soundtracki i całkiem odważną kreskę, chociaż nie wiem czy tak można nazwać grafikę 3D. xD

To 3D było wymieszane z 2D i powiedziałbym, że bardzo dobrze im to wyszło. Angela była chyba wyłącznie w 3D, ale nie zwracałem na to zbytnio uwagi.

Dla mnie najważniejsze jest to, żeby to 3D  nie było sztuczne, a w takich filmach kinowych Berserka wyglądało wprost okropnie.

Za to różne efekty podczas walk, czyli chociażby wystrzały i wybuchy były rewelacyjne. Widać, że się postarali bo takie efekty zawsze są bardzo drogie.

Cóż, moja ocena to gorąca siódemka, jak na movie bez głębszego sensu myślę, że i tak wyszło bardzo dobrze.

Jakiś tam sens był, ale wyjaśnili to zbyt ogólnikowo.

Oryginalna japońska nazwa anime: Rakuen Tsuihō

//Urobuchi stracił w moich oczach za to co zrobił Angeli..

9d1d00a1ad7fe0ee91cdb3cfa449a63413954287

xD

To ciekawe. Widać wyraźnie, że fanserwis w tym filmie był bardzo istotny.

Na koniec dodam, że ta Angela mi się bardziej podobała :<

8GfhdYC.png

Jak z niej zrobili nastolatkę z biustem o rozmiarze arbuza to myślałem, że umrę na kaszel xD

Na początku filmu miała inny, to znaczy bardziej dojrzały charakter. Ale może tak mi się tylko wydawało.

Odnośnie jej biustu to stanowczo przesadzasz. Nie zauważyłeś, że

zmniejszył się jak zmieniła ciało na młodsze?

Wcale nie miała takich dużo piersi. Co najwyżej średnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...