Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Która wersja serwera lepsza 1.7x czy 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam zrobić serwer na wersje 1.7, ponieważ jest tworzonych więcej serwerów na tę wersję, nie ma spadków FPS jak w wersji 1.8, gra więcej graczy na tej wersji. 

Co do wersji 1.8, to jest więcej nowości, ale są bugi i spadki FPS. 

Opublikowano

Ja osobiście wolę 1.7 ale jeżeli chcesz więcej graczy to zawsze idź na najnowszą wersje czyli 1.8

Opublikowano

ja polecam Ci tylko i wylacznie 1,7 poniewaz gra staje sie gra a nie lagami -,- jak to jest na 1.8 nawet jak masz kompa za 5k ;-)

Opublikowano

Ogólnie polecam ci posiadać wersje serwera 1.7.x-1.8.x dzięki czemu gracze z obu wersji będą mogli przejść na twój serwer :) (Pamiętaj gracze nie będą mieć wtedy tych bloków z wersji 1.8.)
Spigot serwer będzie wtedy na 1.7.10. Pluginy możesz instalować mimo tego że serwer spigot 1.7.10 to pluginy wtedy nawet z 1.8 wejdą (Mi wchodzą przynajmniej:))
Ale gdybyś chciał serwer na jedną wersje to polecam 1.7. Wersja 1.8 posiada słabą optymalizacje. Niby nowe bloki ale co ci z tego skoro pograsz w takich spadkach lub w ogóle tylko 20 fps..

Opublikowano

ja polecam Ci tylko i wylacznie 1,7 poniewaz gra staje sie gra a nie lagami -,- jak to jest na 1.8 nawet jak masz kompa za 5k ;-)

Ogólnie polecam ci posiadać wersje serwera 1.7.x-1.8.x dzięki czemu gracze z obu wersji będą mogli przejść na twój serwer :) (Pamiętaj gracze nie będą mieć wtedy tych bloków z wersji 1.8.)

Spigot serwer będzie wtedy na 1.7.10. Pluginy możesz instalować mimo tego że serwer spigot 1.7.10 to pluginy wtedy nawet z 1.8 wejdą (Mi wchodzą przynajmniej:))

Ale gdybyś chciał serwer na jedną wersje to polecam 1.7. Wersja 1.8 posiada słabą optymalizacje. Niby nowe bloki ale co ci z tego skoro pograsz w takich spadkach lub w ogóle tylko 20 fps..

Ale zauważyliście że domyślnie uruchamiając 1.8 macie ustawienia graficzne ustawione na znacznie "mocniejsze" niż w 1.7?

Bo jak się je ustawi z znowu na "zwykłe" to FPS-ów jest 2x więcej i 10x stabilniej,

Najlepsza aktualizacja jak na razie... w końcu mogę grac bez lagów na 1.8

Polecam server na 1.8, wioęcej możliwości, więcej FPS, tylko neistety server bardziej laguje, bo więcej mobów, to więcej obliczeń, normalka

­

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...