Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ząb mleczny czy stały?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż ostatnio byłem u dentysty i ona powiedziała, ze prawdopodobnie mam jeszcze zeby mleczne a mam 14 lat. I ona zaplombowała mi prawdopodobnie mleczaka który miał dziurę, teraz juz tydzien bolał i jak przycisne tego zęba to boli jak cholera. Ja nie jestem w 100% czy to mleczak ale nigdy nie miałem stałego zęba dziurawego. Czy to jest naprawde zab mleczny?, bo chce go wyrwac ;p

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

W wieku 14 lat zęby mleczne ? Dziwne.

Dentysta sam powinien powiedzieć Ci czy jest to mleczny, czy stały ząb. Jeśli nie potrafi ocenić, to proponuję zmienić dentystę.

Opublikowano

Jedź z rodzicami i niech Ci prześwietlą tego zęba, to się dowiesz z czym masz do czynienia. Koszt prześwietlenia waha się w granicach 20 zł za ząb.

Opublikowano

Na jakiej podstawie mamy ocenić czy jest stały, czy mleczny? Na podstawie tej historii?

A więc diagnoza brzmi - stały. 50% szans, w najgorszym wypadku wstawisz sobie sztucznego. Polecam się na przyszłość.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

W wieku 14 lat zęby mleczne ? Dziwne.

Dentysta sam powinien powiedzieć Ci czy jest to mleczny, czy stały ząb. Jeśli nie potrafi ocenić, to proponuję zmienić dentystę.

A ja miałem trzecią jedynkę na górze, bodajże lewą. takie rzeczy się zdarzają.

Opublikowano

Słyszałam, że niektórzy stomatolodzy wmawiają pacjentom, że mają problemy tylko po to, żeby zarobić. Więc możliwe, że jest to stały ząb. Wątpię, żebyś miał jakieś mleczne w tym wieku... 

Opublikowano

ale to twoj czy twojego kolegi ? A poszliscie pozniej na lody ?

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

A nie możesz mocno poruszać tego zęba? Jak będzie chwiejny to mleczak, jak będzie stawiać opór to ząb stały.

Opublikowano

Witam, otóż ostatnio byłem u dentysty i ona powiedziała, ze prawdopodobnie mam jeszcze zeby mleczne a mam 14 lat. I ona zaplombowała mi prawdopodobnie mleczaka który miał dziurę, teraz juz tydzien bolał i jak przycisne tego zęba to boli jak cholera. Ja nie jestem w 100% czy to mleczak ale nigdy nie miałem stałego zęba dziurawego. Czy to jest naprawde zab mleczny?, bo chce go wyrwac ;p

Zrób zdjęcie i pokaż mi tego zęba, ja odróżnię - czy to mleczak, który wypada po jakimś czasie, czy ząb stały. Pokaż SS.

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...