Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dj Arnn (Monster Mix) - Nowy mix z mojej strony ;)

Arnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Grasz na sofcie, czy soft + kontroler/mixer?

Ogólnie nie jest źle, muzycznie kompletnie nie mój klimat, nie trawię takiego pompowania, uszy mnie od tego bolą. Moje klimaty to progressive house - Hardwell, Garrix, Łysy tj. Headhunterz, Showtek itd.

Ale już abstrahując od strony muzycznej, jeśli chodzi o przejścia, to taki typ muzyki, że nie za bardzo jest gdzie ocenić wejście we frazę, ale generalnie konie nie latają, więc też nie jest źle. Niekiedy tylko basy za bardzo nachodzą na siebie, biją po uszach, ale może to tylko moje wrażenie.

P.S. śmieszy mnie trochę to nazywanie się wszystkich DJ'ami, bo potrafią przejścia z SYNC na Virtual DJ zrobić. Kiedyś przedrostek DJ, to było wyróżnienie, grało się na winylach - bez licznika BPM, SYNC, liczyły się umiejętności i słuch, teraz soft robi za Ciebie 90% roboty.

Rozwijaj się! ;)

5465845486.png

Opublikowano

­Grasz na sofcie, czy soft + kontroler/mixer?

Ogólnie nie jest źle, muzycznie kompletnie nie mój klimat, nie trawię takiego pompowania, uszy mnie od tego bolą. Moje klimaty to progressive house - Hardwell, Garrix, Łysy tj. Headhunterz, Showtek itd.

Ale już abstrahując od strony muzycznej, jeśli chodzi o przejścia, to taki typ muzyki, że nie za bardzo jest gdzie ocenić wejście we frazę, ale generalnie konie nie latają, więc też nie jest źle. Niekiedy tylko basy za bardzo nachodzą na siebie, biją po uszach, ale może to tylko moje wrażenie.

P.S. śmieszy mnie trochę to nazywanie się wszystkich DJ'ami, bo potrafią przejścia z SYNC na Virtual DJ zrobić. Kiedyś przedrostek DJ, to było wyróżnienie, grało się na winylach - bez licznika BPM, SYNC, liczyły się umiejętności i słuch, teraz soft robi za Ciebie 90% roboty.

Rozwijaj się! ;)

dziś jest odwrotnie- grasz BEZ PRZEDROSTKA i ludzie cię kojarzą- jesteś wielki. Wszyscy mniejsi didżeje nazywają się didżejami, a zauważ że ci najpopularniejsi już nie :)

ps. hmmm, dziwne jakieś te przejścia, nie wchodzisz we frazę i ciśniesz crossfader od razu :v

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

­

Łączysz czyjąś muzyke w jedną całość. Wow such skills 2hnrvkm.png

To sam to zrób tak, żeby się tego miło słuchało i set przyciągał. Powodzenia. :)

Jak się nie znasz na czymś, to się nie wypowiadaj. Każdemu się łatwo mówi, DJ, to tylko puszczanie muzyki...

5465845486.png

Opublikowano

@Risen. ja się tym interesuję... i to prawda. Jak to ktoś powiedział "nauczyć się miksować jest bardzo łatwo w stosunku do innych instrumentów; rodzina się mnie więc pyta, co ja takiego robię oprócz machania rękami i kręceniem gałkami? Ja im wtedy odpowiadam, że djing to specyficzny instrument, w którym jednak nie grasz na klawiszach, a na publiczności. Masz ją rozpalić, rozentuzjazmować, utrzymać w transie- i o to w tym chodzi!". 

Dlatego też nagrywanie setów w domu i na youtube to dla mnie nic wielkiego, to bardzo proste ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@Risen. ja się tym interesuję... i to prawda. Jak to ktoś powiedział "nauczyć się miksować jest bardzo łatwo w stosunku do innych instrumentów; rodzina się mnie więc pyta, co ja takiego robię oprócz machania rękami i kręceniem gałkami? Ja im wtedy odpowiadam, że djing to specyficzny instrument, w którym jednak nie grasz na klawiszach, a na publiczności. Masz ją rozpalić, rozentuzjazmować, utrzymać w transie- i o to w tym chodzi!". 

Dlatego też nagrywanie setów w domu i na youtube to dla mnie nic wielkiego, to bardzo proste ;)

Teraz jak nie jesteś producentem to i nici z djingu.

Deus vult

Opublikowano

Teraz jak nie jesteś producentem to i nici z djingu.

teraz powino się wyróźnić nowy gatunek, mianowicie "producento-spinyn-DJ"

Jest to producent, który doszedł na szczyty FL studio i może produkować wszystko, ale tworzy tylko taśmowo kolejne hałsowe i dip hałsowe bangery dla Spinnin records. Wszyscy grają identyczną metodą sety z identycznego sprzętu (CDJ 2000 Nexus + DJM 700) przechodząc między utworami w identyczny sposób i grając co im Spinnin podsunie do "support!"u, wielu nauczyło się tego tylko po to, żeby jakoś dawać "koncrty".

Nie no, ten gatunek muzyków zasługuje na jakąś specjalną nazwę ;)

Opublikowano

teraz powino się wyróźnić nowy gatunek, mianowicie "producento-spinyn-DJ"

Jest to producent, który doszedł na szczyty FL studio i może produkować wszystko, ale tworzy tylko taśmowo kolejne hałsowe i dip hałsowe bangery dla Spinnin records. Wszyscy grają identyczną metodą sety z identycznego sprzętu (CDJ 2000 Nexus + DJM 700) przechodząc między utworami w identyczny sposób i grając co im Spinnin podsunie do "support!"u, wielu nauczyło się tego tylko po to, żeby jakoś dawać "koncrty".

Nie no, ten gatunek muzyków zasługuje na jakąś specjalną nazwę ;)

Schemat jest ten sam, niektóre nutki są fajne ale większość to kopia. Ostatnio zainteresowałem się future house przypadł mi do gustu ale praktycznie te same sample.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...