Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] /helpop, /broadcast (essentials)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się was zapytać czy w pliku config essentials można ustawić wiadomość na /helpop? Chodzi mi o to że zamiast czerwonego napisu [HelpOp] był np. [helpop].
To samo dotyczy też komendy /broadcast, czyli ogłoszenia. Jeszcze jedno pytanie czy za pomocą permisji essentials.helpop.receive gracz będzie widział to co on napisał na /helpop czy będzie widział co każdy pisze na /helpop?

Opublikowano

Wiadomości zmieniasz w pliku messages_pl.properties. Co do essentials.helpop.receive musisz sprawdzić w praktyce. Jeżeli będziesz miał problem ze zmienieniem tych wiadomości napisz na PW.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Wiadomości zmieniasz w pliku messages_pl.properties. Co do essentials.helpop.receive musisz sprawdzić w praktyce. Jeżeli będziesz miał problem ze zmienieniem tych wiadomości napisz na PW.

A i jeszcze jedno. Wiesz gdzie moge sprawdzić kolory do wiadomości bo jak dam paragtaf § to nie działa i mam jakieś uśmieszki przy teksicie ;d

Opublikowano

Zamiast paragrafu dajesz " & " ;)
Albo 
\u00a7{kolor kod}­ na przykład: \u00a74 - Czerwony czy \u00a71 - Niebieski.

Opublikowano

Zamiast paragrafu dajesz " & " ;)

Albo \u00a7{kolor kod}­ na przykład: \u00a74 - Czerwony czy \u00a71 - Niebieski.

Kompletnie zapomniałem o kodzie \u00a7 i kolorze xD Tak to jest jak się tym nie zajmuje przez 4 miesiące ;p PS. Dzięki!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...