Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sky battle-

Witam przedstawiam wam pomysł na server. Dwie wielkie wyspy w powietrzu a na nich zamki czerwonych i niebieskich, a pomiędzy nimi małe wysepki z ukryciami oraz znajdującymi się skrzyniami z przydatnymi itemkami. Natomiast na dole trwałby zwyczajny survival.Zadaniem obu drużyn jest  podbić zamek przeciwnika wszyscy mieli by te same bronie i zbroje, są by dwie klasy Łucznik i Wojownik,Łucznik by miał kolczastą zbroje i czapkę skórzana zafarbowaną na kolor swojej drużyny oraz enchantowany łuk, Wojownik żelazna zbroja i  skórzana czapka zafarbowana na kolor drużyny oraz diamentowy enchantowany miecz . Można zakładać  wyspy na których są gildie a rzeczy zdobyte na survivalu służą do budowy zamku i sprzedaży. a za pieniądze kupowało by się rzeczy do gildi.

Pomysły

-3 klasa Budowniczy naprawiał by głównie zamek oraz budował barykady 5-10 min przed bitwą żelazny miecz oraz cały skórzany strój

-w połowie bitwy zaczęło by się zawieszenie broni dla wszystkich czas ten można by było wykorzystać do budowania barykad oraz uleczenia się (podczas zawieszenia broni nie można wchodzić na teren przeciwnika oraz niszczyć jego barykad

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły proszę o napisanie tego w komentarzu

Temat nie zawiera zawiera oferty handlu lecz pomysł, osoby które chcą go wykorzystać proszę o kontakt ze mną

Prosiłbym o zgłaszanie jakiekolwiek naruszenie praw autorskich przez inne osoby 

Projekt Obięty Prawami Autorskimi ©

PS. Projekt nie będzie realizowany przeze mnie 

Opublikowano

Projekt dobry, tylko wymagałby kilku autorskich pluginów i kilku poprawek ;) A mianowicie "na  dole trwałby zwyczajny survival", hmm czyli nie mieliby tych samych broni i zbroi bo mogliby sobie scraftować ;) Chociaż na to można też napisać plugin że jeśli gracz założy np diax hełm zamieni się on na czapkę skórzaną i wyślę graczowi wiadomość że nie może nosić innych zbroi niż te które są z góry ustalone. Teoretycznie projekt nie jest trudny do wykonania lecz w praktyce tak, potrzebowałby dużo czasu do zrealizowania ;) Jeśli chodzi o ocenę 5/10

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Projekt dobry, tylko wymagałby kilku autorskich pluginów i kilku poprawek ;) A mianowicie "na  dole trwałby zwyczajny survival", hmm czyli nie mieliby tych samych broni i zbroi bo mogliby sobie scraftować ;) Chociaż na to można też napisać plugin że jeśli gracz założy np diax hełm zamieni się on na czapkę skórzaną i wyślę graczowi wiadomość że nie może nosić innych zbroi niż te które są z góry ustalone. Teoretycznie projekt nie jest trudny do wykonania lecz w praktyce tak, potrzebowałby dużo czasu do zrealizowania ;) Jeśli chodzi o ocenę 5/10

wszystko co tam napisałem to początkowe zamysły survival byłby bardziej jako miejsce do zdobywania itemów dla gildi ale przed bitwą przedmioty były by "chowane" i oddawane dopiero po zakończeniu bitwy 

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł :D
Jeśli mogę to podsunę tobie kolejny.
Jest ogromny zamek w którym są zamknięci Villagerzy. Zadaniem graczy jest chronić Villagerów siedzących w zamku. Ale uwaga do zamku przedzierają się Witch, Creepery które niszczą zamek, zombie itd.. Na takie coś także potrzeba zrobić autorski plugin. Ale to tylko taki pomysł drugi dla ciebie może ci się spodoba.
Ale co do twojego pomysłu. To jest całkiem dobre.

Opublikowano

@Timezpl

Coś co jest podobne do villager defence?

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł :D

Jeśli mogę to podsunę tobie kolejny.

Jest ogromny zamek w którym są zamknięci Villagerzy. Zadaniem graczy jest chronić Villagerów siedzących w zamku. Ale uwaga do zamku przedzierają się Witch, Creepery które niszczą zamek, zombie itd.. Na takie coś także potrzeba zrobić autorski plugin. Ale to tylko taki pomysł drugi dla ciebie może ci się spodoba.

Ale co do twojego pomysłu. To jest całkiem dobre.

mógłbym trochę to usprawnić pod względem "fabuły"(opisać pomysł i dodać parę ciekawych aspektów) tylko potrzebuję zgody na wykorzystanie twojego pomysłu(chociaż było coś w podobie na jakimś serverze)

Opublikowano

mógłbym trochę to usprawnić pod względem "fabuły"(opisać pomysł i dodać parę ciekawych aspektów) tylko potrzebuję zgody na wykorzystanie twojego pomysłu(chociaż było coś w podobie na jakimś serverze)

Wykorzystaj sobie. Jest wiele ciekawych pomysłów które można wymyślić.

Ja robiłem ten pomysł jako event na serwerze ;p Gracze byli zachwyceni to był najpopularniejszy event. Musieli bronić wieśniaków w zamku. A drzwi do zamku były otwarte i nacierały na niego zombie, creepery niszczące zamek itd.. :) Co jakiś czas pojawi się jakiś item na ziemi który można zebrać np. diamentowe buty czy coś + dodac że czym mocniejsza zbroja tym wolniej się chodzi.

@Timezpl

Coś co jest podobne do villager defence?

Podobne jedynie z tym że trzeba bronić Villagerów:)

Tutaj będą zamek niszczyć creepery, będą wybuchać w zamku, zombie zabijać, Ghasty strzelać ognistymi kulami w zamek. + to co wyżej napisałem :)

Opublikowano

Wiesz pomysł dobry, ale 2-3 lata temu. Dzisiaj potrzeba czegoś lepszego, żeby zaciekawić gracza. Nie ma sensu robić z masła margaryny, czyli zmieniać tylko troche zasady innych gier. Takie jest moje zdanie, ale i tak czy to wypali czy nie możesz sprawdzić tylko, gdy uruchomisz serwer :)

Opublikowano

Fajny pomysł, ale musisz mieć dobrą reklamę i dużo graczy żeby to jakoś działało ;)­

Opublikowano

Przepraszam wszystkich bardzo ale nie czytałem odpowiedzi i tylko pierwsze 3 zdania tematu... dla mnie odpowiedzią na tego typu tematy jest serwer od..... tyle że nie wiem czy mogę napisać ale sformułuję to tak: zerknij do "HAJPIXELA" to rozwiąże wszelkie twoje wątpliwości i pytania na temat jak powinien wyglądać profesjonalny serwer i nie mówię tu o HC ytberów co jest dla mnie porażką dla hajsu - jednak dzieci na to lecą więc możesz kombinować.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...