Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z połączeniem

AfterLive

Pytanie

Opublikowano

Elo, jak nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Otóż to mam taki problem jak próbuję wbić na steam/ts/skype coś z połączeniem internetu to nie mogę nie wiem co mi blokuje. Wyłączałem zapore i nic, na przeglądarce wszytsko ładnie działa ale gry przez neta nie :c Proszę o pomoc.. :unsure:

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Antywirus może? Ewentualnie coś źle poustawiane w routerze/modemie, spróbuj wejść do panelu sterowania modemu/routera (Najczęściej piszę w instrukcji danego urządzenia, tak jak ID i Hasło) Może coś tam blokuje, nie wiem... Może DNSy? Ale wątpie... Spróbuj np. przywrócić modem/router to ustawień fabrycznych, może to pomoże.

Opublikowano

To było tak : Pobrałem jakieś gówn* i to był wirus a nie miałem antywirusa no to pobrałem avg i skan wykryło 2 trojany i pare innych usuneło all  i od tamtej pory nie działają gry

a wczesniej śmigało.

Opublikowano

Hmmm... Mówisz wirus, a może zainfekował jakieś sterowniki do karty sieciowej? Spróbuj zainstalować/zaktualizować sterowniki, Noo.. Ustawienia fabryczne, możesz nacisnąć na 5-10 sekund przycisk "Reset" na obudowie routera (Powinien być, najczęściej gdzieś z tyłu) Albo wejść do panelu sterowania routerem, i zresetować zdalnie..

Opublikowano

Routera nie bede resetował bo jeszcze coś zwale to mama mnie zje :D Nie powinno to od routera bo wczesniej działało git to coś w systemie, najwyżej przeinstaluje windowsa bedzie git ;) Ale spróbuje zaktualizowac stery.

Opublikowano

Reff. Na drugim kompie działa mia normalnie a na tym nie .. Pomóżcie :P

Aha i jeszcze piszę na steam tak : Steam is having trouble connecting to the steam servers

Opublikowano

No.. Reinstalacja systemu w tym przypadku to chyba najlepsze wyjście, ale lepiej spróbować zaktualizować, a nóż przyniesie efekty!

Opublikowano

No jakiś ster pobrałem ale nie dało efektu :c Chyba że zły pobrałem, jak masz czas to znajdz mi do Asus k52f win 7 Ultimate oczywiscie jak możesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...