Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie grać, VirtualMT2 czy Crados?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Virutal - stabilnosc / eventy / aktywna administracja / 4 lata stoi serwer / duzo graczy

Crados - 2 odslona serwera / padl juz raz / administracja olewa serwer / padnie za 2 miechy / nudny medium / malo graczy

Wybór należy do cb  :rolleyes:

Opublikowano

Crados padnie , a na virtualu nie opłaca się zaczynać bo i tak się nie dorobisz tego co inni gracze przez 4 lata .

Moja odpowiedź Ci pomogła ? Daj +, to bardzo motywuje :D

Opublikowano

@michall273 - A ja to widzę tak.

VirtualMT2 - Jest stabilny, serwer jest na maxa pod itemszop, jest duża frekwencja ludzi, bardzo częste eventy.

CradosMT2 - Mało stabilny, na serwerze da się grać bez itemszopu, w sam raz ludzi na serwerze, eventy są w miarę możliwości.

W sumie na jedno wychodzi. Pozostaje tylko kwestia, jaki typ serwerów bardziej lubisz, easy czy medium/hard.

Wybór należy do ciebie, lecz polecę ci Virtuala mimo wszystko.

Opublikowano

@michall273 - A ja to widzę tak.

VirtualMT2 - Jest stabilny, serwer jest na maxa pod itemszop, jest duża frekwencja ludzi, bardzo częste eventy.

CradosMT2 - Mało stabilny, na serwerze da się grać bez itemszopu, w sam raz ludzi na serwerze, eventy są w miarę możliwości.

W sumie na jedno wychodzi. Pozostaje tylko kwestia, jaki typ serwerów bardziej lubisz, easy czy medium/hard.

Wybór należy do ciebie, lecz polecę ci Virtuala mimo wszystko.

Nie rozumiem tego, dlaczego sądzisz, iż jest mało stabilny, skoro ani razu nie miał problemów jeszcze z grą?

­

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

Virtual - grać tam od 0 będzie zbyt ciężko moim zdaniem już stoi za długo, aby nowy gracz miał większe szanse

CradosMT2 - Administracja stara się pomagać, robić eventy, bez IS da się grać (można zdobyć wszystko za yangi w grze), graczy jest w sam raz + cały czas jest robiona reklama

Opublikowano

Także jestem zdecydowanie za Virtual :) Crados hmmm grałem na pierwszej odsłonie wbiłem sobie ten 95 lvl ale z każdym dniem ludzie odchodzili i po pewnym czasie ja sam tam skończyłem grę :) Pobugowane qesty :) Lipna administracja :) no plusik że bez is-a dało radę sobie poradzić :) Pobugowane wojny gildii teraz co serwery startują to mało na którym w ogóle robią wojny gildii :) ani nawet żaden serwer nie wpadnie na pomysł aby coś dodać kiedyś to była jazda jak na wojenkę się wbijało po 30 osób :) Już niema startujących dobrych serwerów :) jak nie hard nie wiadomo jaki jak PL to easy 150-200 lvl-e  bronie/zbroje przerabiasz po 5-8 razy Petów do wyboru też z 10 jakieś wierzchowce o ile to w ogóle można nazwać chodzi mi tu o jakieś smoki czy pandy że jeździsz na nich :) Najlepszy jakby w tej chwili serwer wystartował i wypalił to max 99-105 nie za ciężko ale też aby nie było za łatwo  na start eq jakieś +6  Tak aby ktoś mógł zrobić najlepszą gildię co by pokazywało w rankingu ile wygranych wojenek :) kiedyś wojenka do zajawka a teraz to już jak serwy startują to zapominają o tej opcji w grze :)

Opublikowano

Oczywiście ,że Virtual .

Dlaczego ?

Stabilność,unikatowe systemy , masa eventów , bardzo dobry kontakt z administracja , ogarnięta administracja , bez bugów ( Jeśli są to bardzo małe ) i oczywiście dużo dużo graczy.

80905622020518233637.png

Opublikowano

Virtual Stary serwer nie opłacalny już do grania ciężko się do robić

Crados Przyjemny idzie się do robić jeszcze tak polecił bym ci cradosa ;)

Cyrk.png

Opublikowano

O stabilność raczej nie masz co się martwić zarówno tu i tu z ilością graczy tak samo zarówno na cradosie jest ich wystarczająco jak i na virtula z tym, że virtual to stary serwer. 

Polecam cradosa 

Opublikowano

Virtual stoi już sporo czasu, Crados mniej. Virtual jest bardziej nastawiony pod Easy (250lv, sporo eq, 6/7), Crados to bardziej Hard (125, mniej eq, zwyczajne bony)... To są dwa zupełnie inne servery, jak dla mnie Virtual, bo jednak bardziej Easy, ale to zależy od gustu według mnie. Więcej co do obu serverów powiedzieć nie mogę, bo na żadnym nie grałem... Ale jak piszę, Virtual to bardziej Easy, Crados bardziej Medium/Hard, więc raczej od gustu zależy.

Opublikowano

Crados oczywiscie ;3 Wejdz do gry i wszystko ogarnij ;) Da sie na wszystkim zarobic , duzo graczy . Bez is da sie grac , ( na ten itemshop da sie w dzien zarobic )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Virtual kilka lat już działa serwer bardzo dobry lecz na nowych graczy ciężki już ale jeżeli jesteś dobry dasz sobie rade

Crados taki sobie nie wypowiem się na jego temat ; v

Cyrk.png

Opublikowano

Virtual nie polecam, grałem na cheatach ponad tydzień i bana nie dostałem (dalej nie mam), administracja ma wyjebke.

Dostaniesz bana za wtedy gdy bd spamował w m1 albo pisał coś nieodpowiedniego.

Cradosa polecam, grałem na nim, lecz skończyłem z powodu małej ilości czasu. Administracja pomocna i serwer stabilny i dopracowany.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...