Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet nie chodzi płynnie

pingwin1324

Pytanie

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry dział, proszę o przeniesienie.

Dzisiaj zmieniłem internet, niestety mieszkam na kompletnym krańcu świata, więc muszę mieć internet w modemie. Aktualnie będę miał 30gb internetu LTE, teraz mam przez pół roku nielimitowany LTE. Odbieram sygnał przez WiFi z routera, niestety nie da się na tym grać w gry. Mam opóźnienie, co psuje większość gier, w których się gra z innymi. Co więcej strony nie ładują się zbyt szybko, podobno LTE jest bardzo szybki, nie znam się. W Centrum Sieci i udostępniania jest napisane, że szybkość wynosi 72 Mb/s. Nie wiem jaką szybkość miał poprzedni internet, ale na tamtym wszystko działało bez problemu, a nie był to LTE. Może coś przeciąża lub blokuje sieć? Co mam zrobić?

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niemożliwe, aktualnie mam nielimitowany, więc nie da się wyczerpać. A router jest za ścianą, mam pełny zasięg... Mam iść do PLAY i się wykłócać?

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

tak, idz i sie kloc, oni ci powiedza dokladna przyczyne

chodzilo mi o zasieg routera do przekaźnika, czy masz 3g czy lte

zreszta nawet na 3g to malo

­

Opublikowano

Mieszkam niedaleko dużego miasta, więc moja "miejscowość" jest zaznaczona ciemnym filetowym, czyli:

Technologia LTE

zasięg technologii LTE w Play.

Teraz sobie pomyślałem, że może być to wina słabego modemu, lub routera, który nie obsługuje LTE. Router powinien być dobry, jest to spory TP LINK, z anteną. Ale co do modemu mam wątpliwości, są w ogóle modemy/routery z wejściem USB obsługujące LTE? Bo jak chciałem kupić wzmacniacz do routera (w jednym pokoju nie ma WiFi) to mi koleś w RTV euro AGD powiedział, że nie mają routerów z wejściem USB, a jeszcze rok temu były...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry dział, proszę o przeniesienie.

Dzisiaj zmieniłem internet, niestety mieszkam na kompletnym krańcu świata, więc muszę mieć internet w modemie. Aktualnie będę miał 30gb internetu LTE, teraz mam przez pół roku nielimitowany LTE. Odbieram sygnał przez WiFi z routera, niestety nie da się na tym grać w gry. Mam opóźnienie, co psuje większość gier, w których się gra z innymi. Co więcej strony nie ładują się zbyt szybko, podobno LTE jest bardzo szybki, nie znam się. W Centrum Sieci i udostępniania jest napisane, że szybkość wynosi 72 Mb/s. Nie wiem jaką szybkość miał poprzedni internet, ale na tamtym wszystko działało bez problemu, a nie był to LTE. Może coś przeciąża lub blokuje sieć? Co mam zrobić?

Chcesz mieć szybki internet to zapłać za niego:lol:

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...