Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki Hosting ? - BungeeCord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na jakim hostingu minecraft mogę założyć serwer BungeeCord? Wiem, że na Craftserve nie ma takiej możliwości... ;)

Opublikowano

Tylko nie pukawka.. Najgorsze co może być ..

Dlaczego? Jeden z najstabilniejszych hostingów w Polsce, jedynym minusem jest brzydki panel, ale to już kwestia gustu.

http://maxcraft.pl/games/25bungeecord.html< tylko na pukawce znalazłem tego typu ofertę.

Jeżeli naprawdę nie zniesiesz pukawki to możesz poszukać na zagranicznych hostingach, ja znalazłem taki: https://www.bisecthosting.com/clients/knowledgebase/29/How-to-setup-BungeeCord.html

Opublikowano

Mam bardzo złe doświadczenia z pukawką. A co do zagranicznego to dobry pomysł. Jedyny minus do BOK :p Ale zobaczymy ;)

Opublikowano

Do pukawki nie ma się co doczepić. Sam mam i jestem zadowolony... jak na razie. Albo tak jak @xLiLmAnPLx albo dedyk/VPS

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

@Edit Do tego ten link.. maxcraft drogi jak na 100 slotów :D

BungeCord jest tylko do przekierowania graczy więc jeżeli będziesz miał ok. 100 graczy online

to BC wystarczy 10 slotów

10 slotów * 1.7 = 17zł

Serwer Bez Limitów = 29zł

Jeżeli byś połączył dwa serwery:

29zł + 29zł + 17zł = 75zł

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

VPS'a za dychę w OVH sobie kup i tam Bungee postaw - ochrona DDoS, pełen dostęp do wszystkiego, możliwość modyfikowania iptables pod Bungee.­

5465845486.png

Opublikowano

@2up A czy na OVH jest PaySafeCard? :/

@Edit

Sprawdzam, jak wygląda kupno..

Jest problem..

Nie da się zmienić z Linux na Windows oraz lokalizacja. Trzeba to wszystko zmieniać?

Opublikowano

@2up A czy na OVH jest PaySafeCard? :/

@Edit

Sprawdzam, jak wygląda kupno..

Jest problem..

Nie da się zmienić z Linux na Windows oraz lokalizacja. Trzeba to wszystko zmieniać?

A co za różnica linux czy windows. A co do lokalizacji to mogła by być w chinach bo to tylko bungee

Opublikowano

BungeCord jest tylko do przekierowania graczy więc jeżeli będziesz miał ok. 100 graczy online

to BC wystarczy 10 slotów

10 slotów * 1.7 = 17zł

Serwer Bez Limitów = 29zł

Jeżeli byś połączył dwa serwery:

29zł + 29zł + 17zł = 75zł

Bungeecord trzyma cały czas sesję, więc tylu ilu graczy, tyle musi być slotów.

Także na 100 graczy potrzebne jest 100 slotów Bungeecord, bo one są cały czas zajęte.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...