Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze streamowaniem lola

tekoszi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zaczać streamować League of Legends lecz mam problem. Mimo posiadania 60 fpsów odczuwam zacięcia a na streamie to już w ogóle tylko lagi. 

Wydaje mi sie że mój komputer jest wystarczająco dobry i może nie potrafie czegoś skonfigurować. Streamowałem OBSem.

Parametry:

Intel Core i5 4460 Haswell 3.2 GHz

Karta:Gigabyte Radeon R9 280 3GB

Internet:http://www.speedtest.pl/test/104556860

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Opublikowano

Jak na twoj internet 2 tysiace bitratu to jest dosc malo.

ustaw do 1500 - ustaw ze uzywasz CBR bitrate 128 i do tego upewniej sie ze masz

dobrze ustawiony serwer pod zaklada broadcast settings.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Server mam Frankfurt. Czy ten sprzęt w ogóle jest w stanie streamować? czy to wszystko zależy juz od ustawień. I dlaczego mam przycięcia przy 60 fpsach?

Nowy problem. Stream idzie ale gdy zmieniam na Lola to jest czarny ekran

Opublikowano

Karta troche slaba ale tak czy siak. kiedys jak mialem slaby komputer to na slabszym sie streamowalo. wszystko zalezy od

ustawien i jak masz komputer zasyfiony sciagnij sobie ccleanera i posprzataj komputer do tego wszystko zzaktualizuj.

Opublikowano

Ustaw sobie na amsterdam serwer. jak dla mnie bardziej wydajny do tego daj mi wszystkie zdjecia ustawien/zakladek

i ci podam co i jak ustawic.

Opublikowano

ale kiedyś dawałem przywchwytywanie monitora i było ok. teraz w grze nie ma lagów ale stream tnie. www.twitch.tv/tekoszi

Opublikowano

Masz prawdopodobnie nie staly internet. i niestety spada ci ten upload. sprobuj ustawic bitrate 700. do tego zmniejsz ustawienia w lolu na srednie lub niskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...