Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smartcasty

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio oglądam pare nagrań ze streamów i zauważyłem, że gracze używają smartcastów ale też i czasem w kilku momentach mają trajektorię i zasięg skilli bez wchodzenia w ustawienia, da się mieć smartacasty i nagle trzymając jakiś klawisz mieć trajektorię ? 

Dodatkowe pytanie co to jest WTFast ? Wiem, że to jakoś lagi zmniejsza, czy to działa może na serwer PBE ? xD

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Pomocnik
Opublikowano

To ze skillami włącza się tak, że wchodzisz w zakładkę hotkeys, następnie schodzisz na sam dół i masz tam do zaznaczenia taki kwadracik, zaznaczasz go, zapisujesz i gotowe. Natomiast wtfast zmniejsza ping z tego co ogarniam. Ale czy działa na pbe nie mam pojęcia ;) Ale chyba ta.

Opublikowano

To ze skillami włącza się tak, że wchodzisz w zakładkę hotkeys, następnie schodzisz na sam dół i masz tam do zaznaczenia taki kwadracik, zaznaczasz go, zapisujesz i gotowe. Natomiast wtfast zmniejsza ping z tego co ogarniam. Ale czy działa na pbe nie mam pojęcia ;) Ale chyba ta.

Wiem o tej opcji ale ona cały czas jest i odrazu odpala skilla a mi chodzi o to, że ciągle grają na smartcastach i nagle powiedzmy raz na cały meczy mierzą sobie ze skillshota normalnie :) 

Opublikowano

Jeśli najedziesz kursorem myszy na dany skill widzisz jego zasięg bez względu czy masz smartcasty czy nie.

y6eft.gif

Pomocnik
Opublikowano

Wiem o tej opcji ale ona cały czas jest i odrazu odpala skilla a mi chodzi o to, że ciągle grają na smartcastach i nagle powiedzmy raz na cały meczy mierzą sobie ze skillshota normalnie :)

Jak przytrzymasz klawisz ze skillem to wtedy Ci się pokaże zasięg.

Opublikowano

Jak przytrzymasz klawisz ze skillem to wtedy Ci się pokaże zasięg.

jezeli przytrzymasz klawisz na smartcastach to skill poleci w kierunku kursora myszki...

Opublikowano

Zjedz na dół i rozszerz ustawienia skilli, na zwykłym użyciu czaru ustaw np. Shift+Q Shift+W itp.
A na Inteligentym użyciu / SmartCast ustaw normalnie Q/W/E/R/D/F.

K4QaiyA.gif

Pomocnik
Opublikowano

jezeli przytrzymasz klawisz na smartcastach to skill poleci w kierunku kursora myszki...

ofc, żeby Cię nie przeleciał B) Mi działa normalnie ;)

Opublikowano

ofc, żeby Cię nie przeleciał B) Mi działa normalnie ;)

Bo ty pewnie masz zaznaczone "Pokaz zasięg skilii podczas inteligentnego użycia czaru" (Czy jakoś tak, nie gram po polsku), on tego nie ma zaznaczonego więc od razu mu leci i IMO traci mniej czasu, więc według mnie tak jest o wiele łatwiej.

K4QaiyA.gif

Opublikowano

Tak wszyscy popisali, że już nie ogarniam chce normalnie rzucać skille na smartcastach ale chce np. grając ezem podczas gry zamias wbijać w ustawienia czasem sobie namierzyć ulta. Mi o to chodzi, mam smratcasty ale mogę ich na chwilę nie mieć ;D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...